24 квіт. 2014 11:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

22

0

Вінницькі експерти е-урядування переймали досвід урядових установ Польщі

Вінницькі експерти е-урядування переймали досвід урядових установ Польщі

Учасники Робочої групи з питань розвитку системи е-урядування в Україні побували на семінарі у Варшаві


Вінницькі експерти е-урядування переймали досвід урядових установ Польщі

Учасники Робочої групи з питань розвитку системи е-урядування в Україні побували на семінарі у Варшаві, де ознайомилися з функціонуванням польської системи публічної адміністрації та відвідали з навчальною метою урядові установи Польщі.

Семінар, що відбувся 14-17 квітня 2014 р. в рамках Програми Польсько-Американського Фонду Свободи «StudyTourstoPoland», відкрили віце-міністр Міністерства адміністрації та цифризації Польщі Роман Дмовський та директор Програми «StudyTours to Poland» Мирослав Скурка.Українська делегація розповіла про стан державного та самоврядного адміністрування і про стан е-адміністрування в Україні. Після цього відбулась презентація системи публічної адміністрації Польщі.

Закон про інформатизацію, програма інтегрованої інформатизації держави та реалізація проектів у галузі e-адміністрування в Польщі були в центрі уваги виступу директора Центру інформаційних проектів Пьотра Чижа.

Керівник відділу цифризації Міністерства адміністрації та цифризації Польщі Влодзімєж Марцінський розповідав, як консолідувати фахівців публічного адміністрування навколо стратегічних завдань інформатизації держави. Також учасники заходу відвідали Канцелярію Президента Республіки Польща та зустрілися з радником Президента з питань е-адміністрації Кшиштофом Крулем.

Доступ до публічної інформації, прозорість та відкритий уряд були темою семінару під час другого навчального дня. Участь у ньому взяли представник Міністерства юстиції РадославСтемпень (директор Департаменту інформатизації та державних реєстрів)та представник Міністерства внутрішніх справ  Роман Кусик (директор Департаментудержавних реєстрів). А на завершення відбулася зустріч з творцем Міністерства адміністрації та цифризаціїМіхалом Боні, який давав поради, на що звернути увагу на початку створення системи е-врядування та її розвитку.

- Ця програма дала можливість незалежним експертам отримати розуміння процесів запровадження електронного урядування в Польщі, розуміння процесу його функціонування та розвитку, - зазначив учасник семінару з Вінниці, випускник програми Кіркланда, виконавчий директор Громадської організації «Подільська агенція регіонального розвитку» Олег Левченко. - Відбулися важливі зустрічі, домовлено про співпрацю, експертну взаємодію, передачу окремих напрацювань на безкоштовній основі для української сторони. Цей візит і стажування - лише перший етап обміну експертами і думками між міністерствами. Українська сторона висловила особливу подяку організаторам заходу з польського боку за оперативність і готовність відгукнутись на реальні потреби України. Адже ми переймаємо досвід електронного урядування не просто заради електронного урядування, а заради поліпшення якості адміністративних послуг, які громадяни отримують від українського уряду та місцевого самоврядування.

Вінницькі експерти е-урядування переймали досвід урядових установ Польщі

Вінницькі експерти е-урядування переймали досвід урядових установ Польщі - фото 2

ВИННИЦА.info


0
0