28 лип. 2014 15:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

22

0

Вінницькі експерти-криміналісти допомагають міліції розкрити половину скоєних злочинів

Вінницькі експерти-криміналісти допомагають міліції розкрити половину скоєних злочинів

Експертно-криміналістичний центр проводить близько 35 видів різноманітних досліджень


Вінницькі експерти-криміналісти допомагають міліції розкрити половину скоєних злочинів

В рамках Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування у вінницькому науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі при УМВС проводиться заключний аудит на відповідність системи якості проведення експертиз міжнародним вимогам.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

Разом з міжнародними експертами впродовж трьох днів у вінницькому центрі працюватимуть представники експертних служб Молдови та Вірменії. Відбуватиметься ознайомлення з роботою експертного підрозділу, який є одним з найкращих в Україні. Отриманий досвід знадобиться іноземним колегам у підготовці до проведення аудиту їх служб.

За словами начальника НДЕКЦ при УМВС Миколи Лайтера, аудит включатиме цілий комплекс заходів, зокрема, інспектування рівня підготовки фахівців, вивчення документації, умов в лабораторіях, в яких проводяться експертизи, наявність технічного обладнання. Сьогодні в Україні акредитовані до відповідності міжнародним нормам три експертних підрозділи. На часі - вінницький центр, який проводить близько 35 видів різноманітних досліджень. До аудиту ж підготовлені три напрямки експертиз – наркотичний, молекулярно-генетичний та комп’ютерно-технічний.

 Вінницькі експерти-криміналісти допомагають міліції розкрити половину скоєних злочинів

Вінницький експертно-криміналістичний центр був обраний для роботи, як один із найкраще підготовлених в плані підготовки системи якості, - зазначив старший радник проекту розвитку Експертної служби МВС України Департаменту юстиції США Террі Міллс. - Впродовж чотирьох років надавалися відповідні консультації та коли була така необхідність матеріали та обладнання.

За словами першого заступника начальника УМВС підполковника міліції Юрія Педоса, роботу експертів важко переоцінити в умовах розвитку новітніх сучасних технологій. На сьогодні близько половини скоєних злочинів розкриваються саме завдяки роботі експертів.

Відтак, консультації та допомога міжнародних фахівців допоможуть покращити якість проведення вінницькими спеціалістами експертиз та визнання їх на міжнародному рівні.

Для іноземних гостей та журналістів була проведена ознайомча екскурсія в експертному центрі, під час якої присутніх ознайомили з роботою основних експертних лабораторій.

Вінницькі експерти-криміналісти допомагають міліції розкрити половину скоєних злочинів - фото 2

Вінницькі експерти-криміналісти допомагають міліції розкрити половину скоєних злочинів - фото 3

 Вінницькі експерти-криміналісти допомагають міліції розкрити половину скоєних злочинів - фото 4

ВИННИЦА.info


0
0