22 квіт. 2011 10:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

42

0

«Вінницькі фронтовики» шоковані прокльонами людей у бік влади

«Вінницькі фронтовики» шоковані прокльонами людей у бік влади

21 квітня відбувся круглий стіл Вінницького обласного осередку ПП «Фронт Змін» на якому учасники підвели підсумки роботи виїзних громадських приймалень на Вінниччині та обговорили проблеми людей області.


«Вінницькі фронтовики» шоковані прокльонами людей у бік влади

Вінницький обласний осередок партії «Фронт Змін» підвів підсумки роботи виїзних громадських приймалень на Вінниччині та обговорили проблеми людей області.

З 9 по 17 квітня у 17 районах Вінницької області працювали мобільні громадські приймальні «Фронту Змін». Під час їх роботи люди змогли у своєму місті поспілкуватися і з місцевими депутатами, і з депутатами обласної ради.

Приймальні розміщувались на центральних площах райцентру та в найбільш людних місцях населених пунктів. Мешканці області мали змогу звернутись із своєю проблемою безпосередньо до депутата від «Фронту Змін». У громадській приймальні депутати звітували перед людьми про свою роботу, а громадяни мали можливість обговорити «у мікрофон» найбільш актуальні проблеми та запропонувати свої власні шляхи їх вирішення. Цими пропозиціями керуватимуться у своїй роботі депутати від «Фронту змін».

Таким заходом «Фронт Змін» хоче щоб той депутат який сьогодні був обраний, ніс відповідальність перед громадою, яка довірила йому свої голоси.

За словами голови Вінницького обласного осередку ПП "Фронт Змін" Сергія Кудлаєнка, вийшовши на вулицю депутати отримали перелік проблемних питань, якими живуть наші люди. Зараз досить сумна статистика, видно що жити краще сьогодні люди не стали і проблеми з якими вони вимушені були вийти на вулицю і задавати нам питання просто неприпустимі. Наприклад, у місті Козятин міська влада відключила від теплопостачання практично все місто, залишили тільки лікарні.

У громадських приймальнях дуже багато питань задавали пенсіонери та люди похилого віку. Ці люди абсолютно соціально незахищені. Більше того при кожному звернені їх до місцевої ради чи місцевих депутатів, вони в 90% отримують негативні відповіді. Сьогодні є рішення партійного осередку «Фронту Змін» щоб допомогти вирішенню проблеми людям похилого віку.

Основною проблемою пенсіонерів «дітей війни» є те що вони сьогодні не отримують задекларовані державою виплати. Більше того сьогодні вони змушені звертатися до суду. Адвокати, юристи та інші хто допомагає людям оформити документи для позову беруть за свої послуги від 150 до 400 гривень, і пенсіонери змушені платити щоб отримати мізерні пенсії, які держава їм заборгувала. Вислухавши проблеми «дітей війни», депутати прийняли рішення щоб юридичний департамент «Фронту Змін» безкоштовно надав цим людям допомогу в оформленні документів у суд. «Ми провели ці зустрічі в квітні, і в такому ж форматі ми проведемо зустрічі через певний час, знову зустрінемось з людьми і розкажемо що зробили по їх питаннях. Чому «діти-війни» не отримують надбавок до пенсій, чи на це немає коштів чи немає можливості виплатити? Чому пенсіонер щоб отримати цю пенсію повинен звертатися до суду? Це не правильно. Більше того сьогодні на цій проблемі ще й заробляють гроші. Коли пенсіонер звертається до адвокатів він повинен сплатити за послуги. І тоді люди підходять до нас і питають поясніть будь-ласка чому я повинен іти в суд щоб отримати надбавку до пенсії яку держава пообіцяла», - поділився враженнями С. Кудлаєнко.

На Вінниччині юристи «Фронту Змін» підготували 500 позовів, тобто від 500 пенсіонерів, а на території Вінницької області 500тис. пенсіонерів, тому прийнято рішення щоб на території Вінниччини «Фронт Змін» безкоштовно за типовою формою надавав допомогу в оформленні пенсій.

Болюча тема молоді Вінниччини, особливо в районах, це питання працевлаштування та навчання. В одному із районів підійшла молода людина, яка має вищу освіту, має достатній рівень кваліфікації, працювала в лікарні. Трапилось так що вона отримала хворобу і її було звільнено. Працевлаштуватися жінка так і не змогла. Жінка є матір’ю двох діток, вона не просто залишилась без роботи, а залишилась без «куска хліба» для своїх дітей. Куди б вона не зверталася, зокрема, і за місцем попередньої роботи, жодної підтримки не було. «Фронт Змін» зробив звернення на місцевий центр зайнятості щоб їй допомогти. Взагалі, якщо взяти сучасну молодь у сільській місцевості, то вони не мають ніяких ні гарантій, ні можливостей по працевлаштуванню. Наша молодь, молоді сім’ї не в змозі себе забезпечити.

«Взагалі по області депутати заслухали громадян, які скаржились в основному на житлово-побутові проблеми. Можливо місцеві чиновники не знали про проблеми людей, можливо до них не доходила така інформація, тому ми цю проблему підняли і дали їм можливість почути людей і почати щось робити», - зазначив С. Кудлаєнко.

На запитання журналіста, як зустрічали громадські приймальні «Фронту змін» місцеві жителі, Сергій Кудлаєнко відповів, що нажаль всі сприймали це як якусь політичну акцію, і це свідчить про те що народ втомився від виборів, від депутатів і від того що в нас сьогодні є. «Спочатку як тільки стали наші машини, в людей було обурення - прийшли депутати,…все погано,… коли ж ті вибори. Перших півгодини ми пояснюємо що ми в опозиції до влади, а не в опозиції до людей. Тоді задають нам запитання що ви нам можете зробити ми пояснюємо що ми приїхали запитати що ми повинні робити і отримати від вас завдання. Тільки після цього люди почали розуміти для чого ми прийшли, і що за допомогою депутатського корпусу люди можуть вирішити свої насущні проблеми, які їх турбують кожен день», - поділився своїми враженнями один із депутатів.

В кожному районі Вінниччини люди повторювали одне і теж запитання «Якщо дати депутату пенсію 840-1000 гривень чи зможе він прожити».

ВИННИЦА.info


0
0