14 жовт. 2014 11:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

30

0

Вінницькі лікарні готові до холодів

Вінницькі лікарні готові до холодів

 Протягом останніх років у лікувальних установах міста активно замінюють дерев’яні вікна на металопластикові...


Вінницькі лікарні готові до холодів

Протягом цього року у лікувально-профілактичних закладах Вінниці встановлено 184 металопластикових вікна, відремонтовано 315 метрів мережі теплопостачання, 177 метрів системи гарячого водопостачання. На випадок виникнення надзвичайної ситуації та відключення електропостачання, всі клінічні лікарні забезпечені резервними джерелами живлення.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Вінницькі заклади охорони здоров’я міста розпочали підготовку до нового осінньо-зимового періоду одразу після закінчення попереднього опалювального сезону. Для цього, як і щороку, було визначено основні напрямки роботи: заходи з енергозбереження та забезпечення якісного функціонування усіх інженерних мереж.

«Одним із пріоритетних завдань на 2014 рік для збереження енергоресурсів є стан мереж в лікувальних закладах. Тому особлива увага приділялася ремонту тепло-, водо- та каналізаційних мереж, теплових вузлів та покрівель будівель. На сьогодні теплові мережі та теплові пункти лікувально-профілактичних закладів міста повністю підготовлені до опалювального сезону. Також перевірені лічильники теплової енергії, гарячого та холодного водопостачання, манометри в теплових вузлах», – каже директор департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович.

У цьому році п’ять лікувально-профілактичних закладів (клінічні лікарні №1 і №3, лікарня швидкої медичної допомоги, пологовий будинок №1, ЦПМСД №2) проводили ремонт мереж теплопостачання – замінено труби довжиною 315 погонних метрів. А в чотирьох закладах (ЦПМСД №5, клінічній лікарні №3, дитячому стаціонарі центру матері і дитини, пологовому будинку №1) замінені труби для гарячого водопостачання довжиною 177 погонних метрів. Також протягом літа в медичних закладах міста замінено понад 600 метрів мережі водовідведення. 

У трьох закладах охорони здоров’я встановили бойлери для безперебійного забезпечення гарячою водою (ЦПМСД №5, лікарня швидкої медичної допомоги, стоматологічна поліклініка). Відновлено теплоізоляцію труб теплової мережі у Міській клінічній лікарні №1.

У вересні цього року у рамках меморандуму з урядом Швейцарії на території Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 (вул. Москаленка,42) облаштовано сучасний тепловий пункт. Через нього до закладу постачатиметься тепло з врахування погодних умов. Це дасть можливість відчутно зекономити споживання газу.

Протягом останніх років у лікувальних установах міста активно замінюють дерев’яні вікна на металопластикові. За дев’ять місяців цього року їх встановлено 184 штуки. Наразі повністю металопластикові вікна стоять у пологовому будинку №1, міському стоматологічному центрі, ЦПМСД №1 та комунальному підприємстві «Медичний стоматологічний центр». Також для утеплення приміщень у деяких закладах замінено вхідні та внутрішні двері на металопластикові.

Важливу роль в підготовці до зими відіграє і ремонт дахів. Роботи з відновлення покрівель проведені у терапевтичному корпусі клінічної лікарні №1, ЦПМСД №1, філії ЦПМСД №3.

Проводили в цьому році у закладах охорони здоров’я й капітальні ремонти приміщень. Відремонтовано 2-ий поверх ЦПМСД №1 (вул. Пархоменка,13), 1-го поверху ЦПМСД №2 по (вул. Першотравнева,44) та ЦПМСД №5 (вул. Маяковського,138). А також – сходові клітини ЦПМСД №6 (вул. 50річчя Перемоги), приміщення інфекційного відділення та лабораторії МКЛ №1, рентгенкабінету ЦПМСД №5  та коридору ЛОР відділення МКЛ ШМД.

Також лікувально-профілактичні заклади міста заготовили снігоочисний інвентар та суміш для посипки доріжок в період ожеледиці.

ВИННИЦА.info


0
0