28 груд. 2017 13:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

125

0

Вінничани масово закривають «підприємця». В прозорому офісі черга

Вінничани масово закривають «підприємця». В прозорому офісі черга

 Ажіотаж серед малих та середніх підприємців викликав новий закон 


Вінничани масово закривають «підприємця». В прозорому офісі черга

 28 грудня у прозорому офісі, в приміщенні Вінницької міської ради, що на Соборній, велика кількість людей. Люди стоять в черзі до адміністратора, щоб закрити підприємницьку діяльність. Причиною закриття ФОП-ів називають новий закон, за яким з 1 січня підприємці, які навіть не працюють, повинні щомісячно сплачувати єдиний соціальний внесок.

«Якщо ти думаєш, що сьогодні зможеш закритися, то не сподівайся на це. Людей у черзі стільки, що хоч би до завтра всіх встигли прийняти», - розмовляє по телефону середнього віку чоловік.

Чоловік пояснює Вінниця.info, говорить про закриття підприємницької діяльності. Більшість людей прийшли в Центр адміністративних послуг саме за цим.

«Талон на прийом я отримав близько опівдня. І подивіться, я 146 у черзі», - демонструє талон Андрій Іванов.

Він зобов'язує сплачувати 704 грн. щомісяця, навіть якщо ФОП припинив роботу, або знаходиться на загальній системі оподаткування.

«Навіть з нульовими показниками на прибутки, все одно з 1 січня 2017 року маємо платити. Не зважаючи, чи робимо, чи ні. А ті, хто і буде працювати, там податок взагалі за 2000 гривень. У наш час, це нереальні суми для людей», - пояснює підприємець Ангеліна Лелека.

На ресепшині близько 13 години черга з кількох десятків людей.

«З початку дня видали 234 талони на прийом. Це найбільший показник по прозорим офісам у Вінниці. З них по ФОП - 71 людина. Вчора було багато людей, в кінці прийому не встигли прийняти з чоловік десять. А так, працівники приймають без обіду навіть», - каже працівник Прозорого офісу.

Вінничани масово закривають «підприємця». В прозорому офісі черга

Вінничани масово закривають «підприємця». В прозорому офісі черга - фото 2

Вінничани масово закривають «підприємця». В прозорому офісі черга - фото 3

Вінничани масово закривають «підприємця». В прозорому офісі черга - фото 4

Вінниця.info