31 берез. 2011 18:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

62

0

Вінницькі маршрутники хочуть проїзд по 2,5

Вінницькі маршрутники хочуть проїзд по 2,5

Вінницька обласна асоціація перевізників подала у мерію Вінниці розрахунки по збільшенню вартості проїзду в маршрутних таксі


Вінницькі маршрутники хочуть проїзд по 2,5

Громадська організація "Вінницька обласна асоціація перевізників", яка об'єднує близько 80% автоперевізників Вінниці, просить виконавчий комітет Вінницької міської ради підвищити вартість проїзду в маршрутних таксі на 25%, або 0,5 гривні до 2,5 гривні/поїздка.

Про це повідомив журналістам голова асоціації Андрій Ковальов.

"Вінницька обласна асоціація перевізників звернулося до управління економіки міської ради з розрахунками щодо збільшення вартості проїзду у маршрутних таксі в місті Вінниця. Оптимальним тарифом є 2 гривні 50копійок", - сказав він.

За словами Ковальова, підвищення вартості проїзду в маршрутках зумовлене різким зростанням ціни на автомобільне паливо, підвищенням мінімального рівня зарплат, а також зростанням вартості технічного обслуговування й запчастин для маршруток.

"Є три основні причини збільшення тарифу. Перш за все дуже нестабільна та незадовільна ситуація на ринку паливно-мастильних матеріалів, лише за останні 3 місяці ціна на дизельне паливо збільшилась на 18% . Більшість наших транспортних засобів працюють на дизельному пальному, тому ми не можемо реагувати на такі зміни. Іншою складовою є збільшення податкового навантаження на перевізників . Постійне збільшення мінімальної зарплати та збільшення мінімального внеску до фонду загальнообов’язкового соціального страхування. Велике значення має також постійне збільшення вартості запасних частин і ремонту транспортних засобів", - уточнив він.

Ковальов додав, що підвищення цін на маршрутні перевезення вже проведено в більшості обласних центрів України до 2,5-4 гривень/поїздка.

"Це не примха перевізників. Існує відповідна методика відповідно до якої складаються тарифи. Враховується прямі матеріальні витрати на перевезення, прямі витрати на оплату праці, інші прямі витрати які включають витрати на отримання ліцензій, технічних дозволів та інше що необхідно для забезпечення виконання перевізної діяльності. ».При перерахунку всіх витрат з урахуванням підняття цін на всі товари які використовуються, здійснення пасажирських перевезень не може бути за ціною яка є на даний час. Тому що по перше не будуть виконуватись в повному обсязі зобов’язання перевізника перед державою по сплаті податкових зобов’язань та інших сплатах до бюджету. Тому це є вимушена дія з боку перевізників", - зазначив він.

Нагадаємо, що червні 2010 року виконком Вінницької міськради дозволив автоперевізникам підвищити вартість проїзду в міських маршрутних таксі на 16,7-33,3%, або 0,25-0,5 гривні до 1,5-2 гривні/поїздка.

Довідка

Маршрутними перевезеннями у Вінниці займаються 232 приватні підприємці й 11 автопідприємств, які перевозять пасажирів 462 транспортними засобами (автобусами й мікроавтобусами) на 41 міському маршруті.

Крім того, пасажирські перевезення у Вінниці здійснюють трамваї й тролейбуси.

На маршрутні таксі припадають близько 30% пасажирських перевезень.

ВИННИЦА.info


0
0