10 квіт. 2014 10:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

44

0

Вінницькі «майданівці» загралися у революцію?

Вінницькі «майданівці» загралися у революцію?

Купка людей у камуфляжі вже присвоїла собі право вирішувати хто і де має займати посади. На черзі бізнес і приватна власність?


Вінницькі «майданівці» загралися у революцію?

Одразу дві резонансні події за участі так званих представників Євромайдану сталися за останні кілька днів у Вінниці. Спочатку у неділю, 6 квітня зо два десятки людей на чолі з самоназваними координаторами Вінницького Майдану Таїсою Гайдою та Ольгою Маліновською приїхали до помешкання екс-мера Вінниці, а нині – віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана із вимогою поселити у себе вдома 400 біженців з Криму. А вже 9 квітня ті ж організатори, але вже за участі «Правого сектора» із Сергієм Чумаком, та козаків полку Івана Богуна, що вже «відмітились» під час штурму приватної квартири на Вишенці та «рейдерського захоплення» заводу компанії Nemiroff у райцентрі Немирів, за допомогою перекриття вулиці та спалення покришок «вирішували» кадрові питання у Вінницькому вищому професійному училищі ДДСО при МВС України.

А зважаючи на постійні заклики у соцмережі Facebook, де Ольга Маліновська та Таїса Гайда постійно волають, що влада нічого не робить й закликають до повторення Майдану, у людей може скластися враження, що влада на Вінниччині не помінялася й тут реально керують Янукович і його поплічники. І це при тому, що ще з кінця лютого Вінницьку обласну раду очолює рухівець та активний борець зі режимом Януковича Сергій Свитко, який обирався до обласного парламенту за списками «Батьківщини», а з початку березня в.о. Президента призначив вінницьким губернатором Анатолія Олійника, який упродовж останніх 5 років судився із Партією регіонів та був чи не єдиним на Вінниччині головою районної ради не від провладної партії.

Проте, що ж насправді відбувалося під час цих подій читайте далі:

Ще за кілька днів до «Майданівського походу» до будинку сім’ї Гройсмана у Вінниці сталася подія, яка «вибивала» у постмайданівських активістів «козирну карту», за допомогою якої вони постійно були у центрі уваги вінницької преси. З майдану Небесної сотні прибрали сцену, яка тут стояла ще з грудня 2013 року й була головним майданчиком усіх подій Вінницького Євромайдану. До того ж люди перестали ходити на Вінницький майдан, адже протистояння у країні вже завершилось, Путін, окрім Криму, не наважився почати окупацію материкової частини України, тож головним завданням суспільства стало захист й відбудова держави. Але, схоже кілька десятків людей, які зараз гордо носять камуфляж, не бачать себе у ролі «пахарів». Їм цікавіше отримувати матеріальні блага на халяву, або, «віджимати» їх, якщо хтось відмовляється ділитись з ними.

Чомусь, серед тих, хто активно ходить «добиватися правди» по хатах місцевого бомонду та вінницьких підприємствах, не видно добровольців, які вступили у лави Національної гвардії, або хоча б записалися добровольцями у військкоматі. Зате вони бравують своїми майданівськими трофеями та інколи зброєю, носіння якої не прийнятне в умовах побудови демократичного суспільства та держави.

Гості до Гройсмана

Тож, 6 квітня опісля обіду до будинку родини екс-мера Гройсмана, що неподалік Електромережі, завітали несподівані гості з Майдану.

- Уряд обіцяв до 18-го квітня надати біженцям із Криму відповідний статус, матеріальну допомогу та житло. Але це лише декларація, а насправді цим втікачам від війни допомагають прості люди, вінничани, із своєї кишені, - лунало з мегафона на міні-мітингу під вікнами Гройсмана, - Мало того, з 1 травня до табору «Подільський Артек» мають заїхати на відпочинок діти з усієї Вінниччини. А куди ж подінуться біженці, що нині живуть там? Їх викинуть на вулицю? Тому від імені громади області та Майдану ми вимагаємо від уряду виконання своїх обіцянок.

Постоявши зо півгодини «революціонери» повісили на паркані урядовця великий плакат із написом «Пане Гройсман прихистіть у себе 400 біженців з Криму!» і роз’їхалися.

Телефоном Гройсман прокоментував цю подію нашому колезі Роману Ковальському з «33-го каналу» так:

- Якби я був удома, то неодмінно б зустрівся із цими людьми. Бо я завжди був і залишаюся відкритим до спілкування та конструктивної критики. Водночас мені не зрозуміло, чому із проблемою біженців активісти прийшли до мене. По-перше, не моя зона персональної відповідальності в уряді, а по-друге, днями на селекторній нараді вінницький губернатор Анатолій Олійник доповів про відсутність серйозних проблем із біженцями на території області.

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію?

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 2

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 3

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 4

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 5

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 6

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 7

«Шинний» наїзд на керівника Вінницького училища міліції

А вже за кілька днів, 9 квітня активісти « Правого сектора » і «Самооборони» за участі координатора Вінницького майдану Таїси Гайди за допомогою вогню і диму змушували подати у відставку нового начальника Вінницького вищого училища професійного училища ДСО при МВС України Володимира Британського. Як від правоохоронця, який нібито причетний до спроб розгону Майдану в Києві, адже ще у 2013 році він очолював Голосіївське райуправління міліції у Києві.

Британського призначили керувати Вінницьким училищем міліції ще в березні. Але візит вінницьких «комуфляженосіїв» до цього закладу пройшов лише 9 квітня. Йому вінницькі активісти заклади участь у придушенні Київського Майдану, хоча той, під час подій був на лікарняному.

За словами Таїсії Гайди, очолюване Володимиром Британським райуправління «брало» майданівців, а потім вони зникали в невідомому напрямку. Сам Британський запевняє, що людей дійсно доставляли, але після встановлення особи відпускали. Крім цього, начальник школи міліції нібито допомагав в організації та прийомі «тітушек» зі Жмеринки. Але документів, або свідчень, що підтверджують провину міліціонера поки ніхто не надав.

І хоча Британський не уникав зустрічі з активістами та бійцями «Самооборони» й «Правого сектору», ті хто прийшов його «знімати з посади» мало переймалися відповідями полковника міліції. Як аргумент своїх намірів підопічні Сергія Чумака виставили перед училищем автомобільні покришки із коктейлями молотова та перекрили дорогу навпроти головного входу в училище. На сходинках перед училищем Володимир Британський з активістами спілкувався сам. Його підлеглі лише зрідка виходили з будівлі, і більше нагадували сторонніх спостерігачів, ніж колег. Чому так? Наказу підтримати не було. Саме так мотивували своє безчестя педагоги у міліцейській формі.

Оскільки Володимир Британський відмовлявся йти у відставку, їх спершу перенесли ближче до вхідних дверей, а потім повернули до дороги. У результаті їх облили бензином, обклали кількома пляшками із запальною сумішшю, а через півгодини підпалили. Під агресивним натиском молодиків у камуфляжі та вогнем й стовпом диму на вулиці Генрала Арабея Володимир Британський все ж таки написав рапорт на звільнення. І тільки коли вже все скінчилось до місця події приїхав начальник УМВС у Вінницькій області Олег Школьний.

- Сьогоднішні дії активістів зареєстровані, - каже він. - Якщо в їхніх діях ми знайдемо ознаки правопорушення, то звичайно будемо розбиратись.

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 8

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 9

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 10

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 11

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 12

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 13

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 14

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 15

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 16

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 17

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 18

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 19

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 20

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 21

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 22

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 23

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 24

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 25

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 26

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 27

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 28

 Вінницькі «майданівці» загралися у революцію? - фото 29

ВИННИЦА.info


0
0