31 трав. 2017 12:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

99

0

Вінницькі пляжі готові до відпочивальників, але купатися ще не варто

Вінницькі пляжі готові до відпочивальників, але купатися ще не варто

 Воду з пяжів відібрали на аналіз


Вінницькі пляжі готові до відпочивальників, але купатися ще не варто

 Завтра, 1 червня, у Вінниці офіційно стартує купальний сезон. Місто має три облаштовані пляжі – «Хімік», «Центральний» і «Гонти». Фахівці зазначають, що всі вони готові до відпочивальників. Воду з прибережної зони відібрали на аналіз.

Про це Вінниця.info розповіла головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у місті Вінниці Людмила Крутікова.

«Сьогодні ми провели об’їзд. Всі три офіційні пляжі готові до літнього сезону. Там облаштовані душові кабінки, встановлені біотеуалети, є медичні пункти, контейнери для сміття, навіси, працює водолазна служба. Назарі завершують підсипати чистим піском територію пляжу і дно водойми, на тій території, де купають люди.

Можна сказати, що пляжі готові для відпочинку, про стан води ще рано говорити. Зрази відібрані на аналіз, результати будуть до кінця тижня», - зазначає Людмила Крутікова.

Щодо Вишенського озера, яке користується популярністю не менше за пляжі, то купатися там заборонено. Головною причиною є небезпечне дно і зруйновані плити на березі. Однак засмагати або розважатися абсолютно безпечно.

Фахівці просять вінничан не смітити біля водойм та не вигулювати там тварин, оскільки після дощу всі нечистоти потраплять в річку або озеро.

Вінниця.info