31 жовт. 2014 08:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

36

0

Вінницькі рятувальники спробували, як у 15-градусний мороз наслідки вибуху ліквідовувати

Вінницькі рятувальники спробували, як у 15-градусний мороз наслідки вибуху ліквідовувати

Проведено навчання з ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру


Вінницькі рятувальники спробували, як у 15-градусний мороз наслідки вибуху ліквідовувати

30 жовтня працівники служби надзвичайних ситуацій у Вінницькій області провели тренування, під час якого було перевірено готовність органів управління та сил цивільного захисту до дій у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної з ризиками осінньо-зимового періоду

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС у Вінницькій області.

За легендою навчань, у зв’язку із проходженням циклону оперативна обстановка в області різко ускладнилась. Протягом останньої декади жовтня на території міста та області сталося різке зниження температури повітря до –15 градусів морозу, що призвело до часткових перевантажень в системах життєзабезпечення. Внаслідок розгерметизації технологічного обладнання стався вибух газоповітряної суміші у котельній № 15 по вулиці Баженова. Частково зруйновані газова та тепломережа, пошкоджена лінія електропередач, яка проходить поруч, існує загроза подальшого руйнування несучих конструкцій котельні. Сталося ушкодження газорозподільного пункту та трансформаторної підстанції, які розташовані поряд, що призвело до порушення тепло-, газо- та електропостачання мікрорайону Тяжилів.

Вінницькі рятувальники спробували, як у 15-градусний мороз наслідки вибуху ліквідовувати

Вінницькі рятувальники спробували, як у 15-градусний мороз наслідки вибуху ліквідовувати - фото 2

У зв’язку з виникненням надзвичайної ситуації було проведено засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Учасники заходу відпрацювали план оповіщення населення, узгодили заходи з проведення евакуаційних, аварійно-пошукових та рятувальних робіт.

За підвищеним номером виклику до місця події прибули підрозділи оперативно-рятувальної служби ДСНС, аварійні бригади газової служби , служби енергопостачання та оперативно-слідча група міліції. Бійці служби «101» негайно приступили до рятування та евакуації людей з небезпечної зони і передали їх працівникам «швидкої», які надали постраждалому першу медичну допомогу.

«Насамперед, метою таких тренувань є вдосконалення теоретичних і практичних навичок усього керівного складу органів управління, сил та засобів цивільного захисту. Окрім цього, була відпрацьована система злагодження дій під час ліквідації наслідків аварій у котельні», - зазначив начальник координаційного центру ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Руслан Новак.

Загалом до навчань було залучено 50 чоловік персоналу служб цивільного захисту району та 15 одиниць техніки. В ході тренувань було перевірено готовність органів управління та сил цивільного захисту до дій у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної з ризиками осінньо-зимового періоду.

ВИННИЦА.info


0
0