25 верес. 2015 12:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

47

0

Вінницькі СБУ-шники впіймали терориста, який катував людей та викрили грошові потоки до «ДНР»

Вінницькі СБУ-шники впіймали терориста, який катував людей та викрили грошові потоки до «ДНР»

 СБУ викрила злочинні схеми та затримала терориста 


Вінницькі СБУ-шники впіймали терориста, який катував людей та викрили грошові потоки до «ДНР»

 Співробітники УСБУ у Вінницькій області викрили на сході країни терористів та вживають заходів для здійснення контролю над фінансовими потоками.

Про це йдеться в повідомленні прес-групи УСБУ у Вінницькій області.

Зокрема, затримано уродженця Донецької області, який з квітня-місяця  2014 року у складі незаконного збройного військового формування - однієї з мотострілкових  бригад  «Донецької народної республіки», зі зброєю в руках виконував злочинні накази ватажків терористів проти сил антитерористичної операції. Перебуваючи на блокпостах, злочинець затримував українських громадян і, порушуючи права людини, влаштовував їм допити, застосовував катування.

Розпочато кримінальне провадження та повідомлено про підозру за ч.2. статті  260 (участь у створених не передбачуваних законом воєнізованих формуваннях) Кримінального кодексу України.

Затриманому обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Крім цього, викрито механізм фінансування т.зв. «ДНР» під прикриттям легальної господарської діяльності: одне з підприємств Донецької області під виглядом надання послуг з переробки давальницької сировини, перераховувало кошти на банківські рахунки суб’єктів господарювання, зареєстрованих на окупованій території.

В рамках відкритого за матеріалами УСБУ кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України «Фінансування тероризму», викрито факти незаконного формування службовими особами підприємства податкового кредиту в сумі понад 73 мільйони гривень за результатами проведення фіктивних господарських операцій.

Слідство триває.

ВИННИЦА.info