21 листоп. 2017 14:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

81

0

Вінницькі журналісти поїхали в тур об'єднаними громадами

Вінницькі журналісти поїхали в тур об'єднаними громадами

Вінницький Центр розвитку місцевого самоврядування організував прес-тур для журналістів об’єднаними громадами області 


Вінницькі журналісти поїхали в тур об'єднаними громадами

 «Від об’єднання до успіху» - так назвали перший прес-тур до ОТГ Вінниччини, який організували фахівці Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування для журналістів вінницьких ЗМІ.

Про це повідомляє Вінницький Центр розвитку місцевого самоврядування. 

«Нещодавно, у Вінниці ми проводили зустріч працівників ЗМІ із експертами Центру, ознайомили їх із перспективами  та завданнями децентралізації на Вінниччині, розповіли про напрямки  реформи та досягнення успішних об’єднаних  громад, а також  пообіцяли влаштувати зустріч безпосередньо на місцях – обіцянку виконуємо, організували прес-тур до ОТГ.  Сьогодні дуже важливо розповісти людям про можливості децентралізації, адже багато перешкод на шляху об’єднання громад виникає через низький рівень обізнаності населення і саме ЗМІ тут можуть допомогти», - пояснив директор Центру, Олег Левченко.

21 листопада медійники вирушили до територіальних громад області, серед яких – Якушинецька, Барська, Северинівська та Томашпільська ОТГ.

 «Більшість із об'єднаних громад, які утворились у 2015-2017 роках, показали свою спроможність бути добрими менеджерами і вміння покращувати життя в сільській місцевості. Громади інвестували сотні мільйонів гривень у розвиток своїх територій і готові поділитись секретами успіху з іншими територіальними спільнотами, які стали на шлях об'єднання, а також з представниками ЗМІ, для поширення свого позитивного досвіду мешканцям усього регіону», - пояснив Юрій Войціцький, радник з питань регіонального розвитку, ЦРМС Вінниччини.

«Звичайно, можливість  поспілкуватися безпосередньо із громадами, що вірять  в успіх децентралізації,  варто використати. Як представник ЗМІ, я хочу побачити і почути, що людям добре, адже реформа запроваджувалась для позитивних змін в Україні», - зазначила Вікторія Мельник, журналіст обласного видання - газети «Вінниччина».

За словами організаторів прес-туру – експертів Центру, медійники ознайомляться із роботою ДАБІ, пожежної  дружини та муніципальної поліції Якушинецької ОТГ, з результатами реалізації проектів за підтримки ДФРР Северинівської ОТГ, побувають на Барському машзаводі, де виробляють сміттєсортувальні станції і завітають до Томашпільскої ОТГ, щоб побачити здобутки громади з розвитку інфраструктури, освіти та благоустрою. 

Вінницькі журналісти поїхали в тур об'єднаними громадами

Вінницькі журналісти поїхали в тур об'єднаними громадами - фото 2

Вiнниця.info, фото - Вінницький центр розвитку місцевого самоврядування .