25 верес. 2014 10:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

36

0

Вінницьких бізнесменів хочуть брати на держслужбу

Вінницьких бізнесменів хочуть брати на держслужбу

Відбір спеціалістів здійснюватиметься спеціальним фондом за конкурсом. Робота на держслужбі триматиме до 2 років

 


Вінницьких бізнесменів хочуть брати на держслужбу

В Адміністрації Президента вирішили тимчасово долучати до державної служби представників бізнесу, топ-менеджерів та інших фахівців високого рівня з приватного сектору. В Адміністрації переконані що це сприятиме підвищенню ефективності управління країною, результативності роботи органів влади.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

«Це тимчасовий інструмент, який базується на досвіді інших країн, коли представників бізнесу залучають до тимчасової державної служби. Головна мета – підвищення ефективності державного управління», - сказав Заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків.

За словами Д. Шимківа, існує велика потреба у залученні спеціалістів, які б глибше розуміли економічні процеси, мали досвід організаційної роботи, системних змін.

«До роботи за такою моделлю можуть бути залучені громадяни України, не молодші 26 років, з повною вищою освітою, котрі останні 5 років не працювали у органах державної влади», - зазначив він.

Заступник глави АПУ підкреслив, що зазначений механізм є прозорим та відкритим. Відбір спеціалістів здійснюватиметься спеціальним фондом за конкурсом.

«Уповноважений фонд перевіряє кандидатів на відповідність вимогам та інтересам, подає до державного органу перелік кандидатів. Державний орган приймає рішення щодо того чи іншого кандидата незалежно. Після цього працівник звільняється з попередньої роботи, укладається тристороння угода між державою, фондом та працівником», - повідомив Дмитро Шимків.

У тристоронній угоді визначатимуться ключові показники та завдання працівника. Гранична тривалість залучення представника бізнесу до державної служби не може перевищувати 2 роки, однак зараз триває дискусія щодо цього терміну, повідомив заступник Глави АПУ.

«Дуже важливі умови – повна незалежність державного органу в ухваленні рішення щодо прийняття кандидата на службу, адекватність рівня заробітної плати», - підкреслив Дмитро Шимків, додавши, що фонд працюватиме прозоро та звітуватиме щодо залучення коштів, виконання роботи, оскільки джерелами його фінансування стануть донорська допомога, благодійні внески від фізичних та юридичних осіб.

ВИННИЦА.info

 


0
0