8 листоп. 2012 12:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

55

0

Вінницьких «мисливців» на рідкісні види флори і фауни каратимуть жорсткіше

Вінницьких «мисливців» на рідкісні види флори і фауни каратимуть жорсткіше

Зроблено перерахунок розмірів компенсації за незаконне добування тварин і рослин, які занесені до Червоної книги


Вінницьких «мисливців» на рідкісні види флори і фауни каратимуть жорсткіше

7 листопада 2012 року Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про стягування компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

Проект акта було розроблено на заміну постанови Кабінету Міністрів від 01 червня 1993 року № 399, якою затверджені чинні розміри компенсації за незаконне добування, знищення чи пошкодження об’єктів Червоної книги України.

Метою постанови є встановлення розмірів компенсації за незаконне добування тварин і рослин, види яких додатково занесені до третього видання Червоної книги у 2009 році (445 видів).

Діючі розміри компенсації були значно меншими за ті, що встановлені, зокрема для мисливських тварин. Така ситуація робить об’єкти Червоної книги менш захищеними за загальнопоширених представників флори і фауни.

Востаннє розміри компенсації були перераховані у 1993 році.

У прийнятому акті, відповідно до експертних висновків наукових установ та з урахуванням інфляційних процесів, розміри компенсації збільшені в середньому по видах тварин і рослин у 10 разів.

Натомість для найбільш уразливих та комерційно значущих видів розміри компенсації збільшені в 40 та більше разів. Насамперед це стосується дельфінів, зубра, хижих птахів та осетрових риб.

ВИННИЦА.info


0
0