26 трав. 2015 10:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

63

0

Вінницьким пенсіонерам залишать безкоштовний проїзд по посвідченнях. За чий рахунок?

Вінницьким пенсіонерам залишать безкоштовний проїзд по посвідченнях. За чий рахунок?

 Пенсіонерам залишили безкоштовний проїзд. Проблеми з компенсаціями поклали на місцеві бюджети


Вінницьким пенсіонерам залишать безкоштовний проїзд по посвідченнях. За чий рахунок?

 25 травня міністр соціальної політики Павло Розенко заявив що з 1-го червня правом на безкоштовний проїзд зможуть користуватись ветерани праці, діти війни, учасники війни, жертви нацистських переслідувань, члени сімей загиблих чи померлих ветеранів війни, інваліди І-ІІІ груп, особи, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорій. Тобто, ті самі 90% пільговиків, для яких було скасовано пільги законом від 29.12.2014 р. Також він додав що Кабмін не скасовуватиме постанову щодо безкоштовного проїзду у громадському транспорті пенсіонерів за віком та інвалідів.

Тобто, пенсіонери та інваліди у Вінниці зможуть і надалі їздити у муніципальному транспорті з пред’явленням посвідчення. Громадяни інших пільгових категорій, які отримали у «прозорих офісах» проїзні квитки єдиного зразка, так само користуватимуться пільговим проїздом.

Як відомо, Вінницька міськрада направила звернення до Уряду з клопотанням підвищити прожитковий мінімум з 1 липня, а не з 1 грудня, як це було заплановано, та не відміняти безкоштовний проїзд для пільгових категорій населення до запровадження адресної грошової допомоги.

Але поки що Уряд не запроваджує адресну грошову допомогу, а йде шляхом компенсацій місцевим бюджетам. Прем’єр Арсеній Яценюк «похвалився» що Кабмін виділяє 1,9 млрд. гривень на компенсацію для відшкодування перевезень всіх пільговиків. Якщо поділити їх на 24 області, то на Вінниччину теоретично направлять 79 млн. гривень, в той час як лише м. Вінниці потрібно біля 175 млн. гривень щоб компенсувати транспортним компаніям проїзд пільговиків. Тобто, в Кабміні «пропіарились» турботою про пенсіонерів і переклали проблеми на місцеві бюджети.

Вінницьким пенсіонерам залишать безкоштовний проїзд по посвідченнях. За чий рахунок?

оголошення у вінницькому трамваї

Висловіть свою думку з питання пільгового проїзду, візьміть участь в опитування на сайті ВИННИЦА.info (внизу лівий куток).

"Ви вважаєте вірним компенсувати безкоштовний проїзд для пенсіонерів за рахунок місцевого бюджету, чи це повинна бути адресна допомога (громадянам видаватимуть певну суму коштів на проїзд, а вони їх використовуватимуть на власний розсуд)?"

ВИННИЦА.info