28 жовт. 2013 17:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Культура
0

47

0

Вінницьким школярам у «Зорі» показували, як реалізуватись у творчій сфері

Вінницьким школярам у «Зорі» показували, як реалізуватись у творчій сфері

Самміт президентів...вінницьких шкіл показав багато можливостей для особистісного розвитку та творчої реалізації


Вінницьким школярам у «Зорі» показували, як реалізуватись у творчій сфері

Самміт президентів…вінницьких шкіл відбувся завдяки плідній постійній співпраці департаменту освіти міської ради та дирекції міського палацу мистецтв. На захід також були запрошені заступники директорів вінницьких шкіл з виховної роботи, педагоги організатори та журналісти місцевих телеканалів.

Все розпочалося з реєстрації учасників самміту. Далі екскурсія (в якості гіда заступник директора МПМ Алла Когут) класами та студіями «Зорі», під час якої гості мали змогу познайомитися з умовами та можливостями елітного міського закладу культури. Директор палацу Євген Майданик представив школярам та їх педагогам керівників творчих напрямів, якими традиційно опікується «Зоря».

У актовій залі на повну потужність запрацювали звуко- та світлотехніки. З допомогою проекційної мультимедіа техніки були показані кращі виступи команд в минулорічних іграх «Стартінейджер», конкурсів «Диско суперстар» та «Рок-у-рок».

Далі увагою присутніх заволодів координатор вінницького клубу «Що? Де? Коли?» Михайло Сидорук. Він поділив учасників самміту на чотири команди і провів між ними бліц-кубок з гри «Брейн Ринг».

І переможці і ті, хто виступив не так вдало, як йому хотілося, примирилися між собою під час лекції Евгена Майданика, на якій він розказував про брендові події, культурне життя Вінниці і можливість активної участі в ній школярів різних вікових груп та інтересів.

Представлення муніципальної молодіжної естрадної майстерні «Зоряна Мрія» вилилось у імпровізаційний міні концерт за участі кращих вокалістів різних студій.

На час перерви у програмі самміту всі його учасники перемістилися на каву-брейк, де активно обговорювали побачене і почуте. З перерви знову майстер-клас. Тільки тепер старійшина ліги КВН «Вінни(ця) Пух» Олександр Шемет розкривав таємниці своєї улюбленої гри. До дійства долучилися навіть учителі. Саме вони отримали перемогу у переспівах пісень про птахів.

Цікавою була і розповідь одного з активістів вінницького руху історичної реконструкції Володимира Скосогоренка, який для більшої переконливості виступав перед спільнотою в однострої воїнів 17 століття.

Завершував насичений зустрічами день круглий стіл з обговорення різних тем та проблем організації відпочинку та можливостей творчої реалізації вінницьких школярів. Керівники шкільного самоврядування отримали пропуски на всі заходи, які у навчальному 2013-2014 роках будуть проводитись «Зорею». Останньою крапкою самміту стала загальна фото сесія учасників заходу.

Є певна надія на те, що такі зустрічі зроблять більш короткою стежину від комп'ютера та телевізора до цікавого та насиченого живого спілкування між собою юних Вінничан.

 Вінницьким школярам у «Зорі» показували, як реалізуватись у творчій сфері

 Вінницьким школярам у «Зорі» показували, як реалізуватись у творчій сфері - фото 2

 Вінницьким школярам у «Зорі» показували, як реалізуватись у творчій сфері - фото 3

 Вінницьким школярам у «Зорі» показували, як реалізуватись у творчій сфері - фото 4

Олександр Шемет, для ВИННИЦА.info


0
0