19 серп. 2015 17:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

79

0

Вінницьким вчителям не бачити підвищення зарплат у 2015

Вінницьким вчителям не бачити підвищення зарплат у 2015

 Можливо, підвищити зарплати вдасться у наступному році


Вінницьким вчителям не бачити підвищення зарплат у 2015

 Вже рік триває імплементація нового закону «Про вищу освіту». Відповідно до нового закону закінчується узгодження постанови, якою регламентуватиметься порядок відкриття рахунків університетів у банках. Таким чином, університети набудуть фінансової автономії.

Про це інформує прес-служба Міносвіти.

з 1 вересня очікується зміни в організації навчального процесу вищої школі.

«Ми запроваджуємо академічну автономію, тому створення освітніх програм – це справа самого університету. Університет може створити такі освітні програми, яких немає в інших вишах»,- підкреслив міністр освіти Сергій Квіт.

Цього навчального року в багатьох університетах кількість годин навантаження на викладача буде зменшено з 900 до 600 годин на рік. Викладачі матимуть час займатися своїми науковими роботами, друкуватися, їздити на наукові конференції тощо. В свою чергу, це зменшить аудиторне навантаження на студентів, які самостійно обиратимуть значну кількість курсів. Студент матиме менше аудиторного навантаження, а отже більше часу для самостійної роботи.

Міністр також зазначив, що реформа середньої освіти не може відбуватися без збільшення зарплати вчителям.

«Сьогодні немає можливості підвищити зарплату вчителям, бо йде війна. Можливо це вдасться зробити в наступному році», - пояснив Сергій Квіт.

Стосовно стану підготовки підручників до нового навчального року Міністр повідомив, що Верховна Рада і Уряд знайшли кошти на друк підручників.

«Сьогодні у нас є видавництва, які перемогли в конкурсі. Вони роблять макети, друкують підручники. Сподіваюся, що до початку навчального року підручники будуть на шкільних партах», - підсумував Сергій Квіт.

ВИННИЦА.info