18 жовт. 2017 13:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

60

0

Вінницький аеропорт отримав відзнаку «Аеропорт року»

Вінницький аеропорт отримав відзнаку «Аеропорт року»

 Аеропорт Вінниця отримав кубок від Асоціації аеропортів України 


Вінницький аеропорт отримав відзнаку «Аеропорт року»

 У Вінниці під час IV міжнародного форуму «Аероконгрес 2017» директору аеропорту Вінниця Ярославу Мазурцю від Асоціації «Аеропорти України» вручили перехідний кубок, відзнаку – «Аеропорт року».

«В конкурсі «Аеропорт року» враховувались інтегровані показники приросту приріст - по обслуговуванню пасажирів, збільшенню пасажиропотоку та авіарейсів. У Вінниці готують проект реконструкції летовища, тому ця нагорода сьогодні у Вінниці», - сказав під час вручення відзнаки президент ААУЦА Петро Липовенко.

Вінницький аеропорт отримав відзнаку «Аеропорт року»

Пасажиропотік у вінницькому аеропорту за рік збільшився в 2,5 рази. Представники аеропорту планують поновити влітку авіасполучення з Даламаном.

«В минулому році у нас було 19 тисяч пасажирів, в цьому році 44 тисячі. Зараз наш аеропорт обслуговує два регулярних напрямки – авіарейси на Варшаву та Тель-Авів двічі на тиждень. Літом були чартери на Анталію і Даламан. З жовтня почали літати в Єгипет. Наступного року плануємо співробітництво з аеропортом Даламан. По перше маємо велику зацікавленість з боку турецької влади, вони роблять преференції для авіакомпаній. Тому немає сумнівів, що влітку продовжимо цю співпрацю», - говорить директор КП «Аеропорт Вінниця» Ярослав Мазурець.

Вінницьке летовище й надалі розвиватимуть.

«Наш аеропорт має гарний потенціал. Повітряні ворота для будь-якого міста це розвиток економіки, це логістика, нові можливості для малого та середнього бізнесу. Ми впевнені що наш аеропорт буде розвиватись і матиме нові напрямки», - зазначає секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

Вінницький аеропорт отримав відзнаку «Аеропорт року» - фото 2

Вінниця.info