31 лип. 2014 16:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

61

0

Вінницький ди-джей Юрко Квітень про селфі з курортів під час війни на Донбасі

Вінницький ди-джей Юрко Квітень про селфі з курортів під час війни на Донбасі

 "Першою ластівкою народної допомоги армії став дзвінок вінничанки пані Нелі, яка прямо в ефірі сказала: “Юрію, хочу допомогти! Куди везти гроші? Везу їх вам, а ви знайдіть куди їх витратити!”


Вінницький ди-джей Юрко Квітень про селфі з курортів під час війни на Донбасі

 Бути мега-Dj на радіо, а тим більше на дискотеці чи KaZantip, мріють тисячі. Адже це так круто, коли ти ставиш музику для всього міста! Коли твій тембр із приймача знає кожен таксист! Коли твої жарти та розіграші зранку обговорює вся ФМ-спільнота Вінниці... А ще в гості до твоєї студії часто приходять зірки!!! Але Юрію Квітню — найвідомішому радіо-голосу міста нині не гламуру і приколів... Нині він у прямому ефірі збирає гроші, пожертви та харчі для наших солдатів на передовій!

- Юрко, як у мирній Вінниці тобі вдається “достукатись” до людей, що готові тисячами гривень скинутись на АТО?

- Останні півроку ми працюємо практично в бойовому режимі — даємо щогодини “сводку” із зони бойових дій, не приховуємо втрати, промахи генералів, але врешті-решт налаштовуємо слухачів на перемогу і віру в МИР! Параної в ефірі не хочуться, бо вінничани і вся Україна вже стомились жити в такому ритмі... Але все одно більшість слухачів чекають цих випусків із зведеннями головних новин дня і короткого аналізу.

А першою ластівкою цієї народної допомоги армії став дзвінок вінничанки пані Нелі, яка прямо сказала: “Юрію, хочу допомогти! Куди везти гроші? Везу їх вам, а ви знайдіть куди їх витратити!” Таким був старт роботи, яку непомітно ми та тисячі волонтерів роблять щодня. І Вінниця самоорганізувалась без влади миттєво і ми зібрали та купили на той час 12 бронежилетів.

- Скільки Вінниця готова дати для перемоги?

- Внески є різні — від 5 гривень до десятків тисяч... В це важко повірити, але бувають такі унікальні люди, що готові безкоштовно, зранку до ночі в своїй майстерні у Жмеринці шити для солдатів шкіряні берці по 230 гривень за пару, форму по 160 - комплект, “розгрузки” за дуже гуманні гроші... Якщо порівняти ціни на обмундирування офіційні та народні — ця різниця в РАЗИ!

А щоб не було зловживань і крадіжок ми передаємо цю допомогу адресно, зокрема Василю Васильовичу — командиру частини №3008 Некрасова. Хочу вам сказати, що чесні волонтери на цьому нічого не заробляють — лише витрати на пальне, скромні харчі та дзвінки із мобільного...

А якою була предметна допомога ліками,бинтами, памперсами і донорською кров’ю пораненим військовим у нашому шпиталі. Все необхідне городяни зібрали за 2 години і я на емоціях написав про це у Фейсбуку: “ Люди — ви прекрасні, я Вас люблю!”

- Як тобі вдається жартувати під час війни та збитого Боїнга МН17?

- Все просто, мені так і пишуть в повідомленнях: “Коли слухаєш радіо “Ера” - хочеться вмерти! Коли слухаєш Квітня на “Такті” - хочеться жити!” Я розумію, коли ми в ефірі переходимо на клоунаду, копіюємо голоси Путіна, Гіркіна чи Меркель — це когось дратує... Але висміяти брехливого політика чи зляканого терориста варто саме в такий спосіб. Тому про серйозні речі я інколи намагаюсь говорити жартома... Так ми знімаємо цей стрес, психологічний удар по людях! Бо війна вже в нашому досі, радіо, телевізорі, головах... В мене є знайомі, що вже розлучились через Майдан і цю війну — їх посварила і розлучила різниця в поглядах на події останніх 6 місяців у країні!

- А вінничани, що в ці дні лежать на курортах і викладають селфі в Інтернет Квітня не дратують?

- Життя триває і хтось навмисне чи за своєю байдужою природою намагається не помічати війни в своїй країні. Я цих людей розумію... Але так як вони я не зможу, тому щодня виходжу в ефір, намагаюсь бути об‘єктивним і обов’язково звітую про зібрані на АТО гроші... Бо люди втомились від брехні, вони хочу бути корисними без піару, реклами та показухи... В цьому наша сила і ми ПЕРЕМОЖЕМО!

Роман Ковальський, 33-й канал


0
0