2 лип. 2015 14:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

70

0

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх

 Всі ремонтні роботи здійснено за кошти самого закладу, а це більше 1,1 млн. грн.


Вінницький діагностичний центр розширився на поверх

 З 30 червня Вінницький муніципальний лікувально-діагностичний центр розпочав приймати пацієнтів на другому поверсі приміщення по вулиці Київській, 68. Тут у сучасних та зручних умовах вестимуть консультативний прийом вузькі спеціалісти, проводитиметься лабораторна діагностика та можна буде пройти профілактичний медогляд.

Реконструкцію другого поверху приміщення було розпочато восени 2014 року. Першочергово відремонтували приміщення клініко-діагностичної лабораторії, після чого було проведено капітальний ремонт усіх інших приміщень. Всі ремонтні роботи здійснено за кошти самого закладу, а це більше 1,1 млн. грн.

В оновлених приміщеннях другого поверху будуть вести консультативний прийом сімейний лікар, хірург, мамолог, отоларинголог, офтальмолог, дерматолог, невропатолог. Також тут обладнано дві хірургічні перев’язочні, чоловіча та жіноча кімнати денного перебування хворих. На другий поверх перенесено відділення попередніх профілактичних медичних оглядів та медичних оглядів декретованих груп населення, де ведуть прийом вузькі спеціалісти.

«Коли ми відкрилися, у відділенні працювало 29 чоловік, з них – тільки 8 лікарів. Поступово ми вивчали потребу в інших спеціалістах і вводили їх в штатний розпис», - розповідає заступник головного лікаря з медичної частини Олександр Максимчук.

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх

Для розширення надання послуг постійно оновлюється і обладнання центру. Тільки за минулий рік на придбання і оновлення устаткування та обладнання центром було витрачено біля 1,5 млн. грн. Це кошти зароблені самим підприємством завдяки наданню платних послуг.

«З 2012 року, коли Вінниця потрапила в перелік чотирьох пілотних регіонів щодо реформування медицини, нас фактично з першого дня намагалися «ламати через коліно». Ви пам’ятаєте, скільки було проблем і, головне, - у нас хотіли забрати з підпорядкування міста вузьких спеціалістів, залишивши тільки сімейних лікарів, - каже в. о. міського голови Сергій Моргунов. - Тоді вся наша команда активно відстоювала позицію, що не можна так робити. Бо медичні послуги на рівні міста мають надаватися найбільш широко. Одними із пріоритетних напрямків розвитку медицини, які ми поставили для себе, – це профілактика і діагностика. Наші фахівці неодноразово брали участь у засіданні різних комісій на рівні Міністерства охорони здоров’я,  і ми  і зараз відстоюємо свою позицію з точки зору, як краще впроваджувати реформу медицини, бо на державному рівні є, що міняти».

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 2

Сьогодні муніципальний центр працює і по пільговому наданні послуг. Люди, які отримують субсидії, а центр прийняв 16 тисяч таких пацієнтів, отримують знижку 50 % від вартості послуг. Для інвалідів війни і учасників бойових дій, в тому числі для учасників АТО, консультативно-діагностична допомога надається безкоштовно. Для ургентних хворих за направленнями лікарів лікарні швидкої медичної допомоги проводиться безкоштовно комп'ютерна томографія. За обслуговування пільгових категорій міський бюджет минулого року компенсував підприємству 400 тис. грн.

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 3

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 4

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 5

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 6

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 7

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 8

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 9

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 10

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 11

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 12

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 13

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 14

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 15

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 16

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 17

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 18

Вінницький діагностичний центр розширився на поверх - фото 19

ВИННИЦА.info