29 січ. 2018 17:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

122

0

Вінницький експеримент: слід за рятувальниками займатися йогою планують військові

Вінницький експеримент: слід за рятувальниками займатися йогою планують військові

 Вінницький експеримент: слід за рятувальниками займатися йогою планують військові


Вінницький експеримент: слід за рятувальниками займатися йогою планують військові

 29 січня у Вінниці презентували фото-проект «Йога для всіх». Його головні герої - рятувальники області.

«Понад півроку тому наші пожежні почали займатися йогою. Аби розвантажитися після важкої праці та отримати ще кращу фізичну підготовку. Ідея видалася, на мою думку, дуже цікавою. Це захотілося передати у світлинах. І так сталося, я отримав запрошення від обласного керівництва ДСНД попрацювати спільно. Звичайно, я миттєво погодився», - розповів фотограф Костянтин Ревуцький.

Соціальний проект для рятувальників у Вінниці стартував з червня минулого року. Він полягає у тому, що під час чергувань вогнеборці займаються йогою. За один день Ревуцький та бійці місцевого ДСНС встигли відпрацювати на 15 локаціях по пожежних частинах Вінницького району.

«Було цікаво взяти участь у цьому проекті. Сам не вірив, що йога допоможе мені у роботі. Судіть самі, лише після трьох уроків відчув, що став більш гнучкішим. А ще, більш витривалішим. Щоранку тепер роблю розминку. І знаєте, кожного разу згадую перші уроки. Адже після них дуже боліли м’язи. Тепер це все у минулому», - розповів рятувальник Дмитро Юр’єв.

Вінницький експеримент: слід за рятувальниками займатися йогою планують військові

Йога - один з обов’язкових видів релаксу та фізичної підготовки в армії США. Тому цю практику вирішили проекспериментувати і вінницькі рятувальники.

«Цей експеримент можна вважати дуже вдалим. Тому, що наші бійці дійсно стали набагато гнучкішими. От дивіться, під час пожежі рятувальнику необхідно пролізти через вузьку квартирку. Непідготовленій людині це буде важче. А про психологічний стан наших працівників позитивно звітують наші психологи», - прокоментував керівник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук.

Йога має і позитивний вплив на психологічний стан людини.

«Наприклад, після вибухів на Калинівському військовому арсеналі емоційний стан у рятувальників був важкий, адже доводилося працювати у надважких умовах. Працюють наші хлопці і у зоні проведення АТО. Крім того, йога у своєму арсеналі має багато вправ направлених на правильне дихання. Під час гасіння пожеж це теж стає у нагоді», - пояснила Оксана Бєсєдіна, інструктор з йоги вінницьких рятувальників.

Експериментом «Йога для всіх» зацікавилися і вінницькі військові. Над його впровадженням замислилися у обласному комісаріаті.

«Найближчим часом маємо вивчити ретельно про всі деталі цієї новації. Сподіваємося, ідея сподобається як нашим працівникам, так і нашому керівництву», - зауважив Олександр Вінницький, обласний військовий комісар.

Вінницький експеримент: слід за рятувальниками займатися йогою планують військові - фото 2

Вінницький експеримент: слід за рятувальниками займатися йогою планують військові - фото 3

Вінницький експеримент: слід за рятувальниками займатися йогою планують військові - фото 4

Вінницький експеримент: слід за рятувальниками займатися йогою планують військові - фото 5

Вінницький експеримент: слід за рятувальниками займатися йогою планують військові - фото 6

Вінниця.info