11 квіт. 2014 12:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Культура
0

142

0

Вінницький оркестр «ВінБенд» зібрав гроші для Збройних сил України

Вінницький оркестр «ВінБенд» зібрав гроші для Збройних сил України

Виступ джаз-бенду став першим концертом на підтримку українських військових. У квітні заплановано ще 3 благодійних концерти у Вінниці


Вінницький оркестр «ВінБенд» зібрав гроші для Збройних сил України


Ідею зібрати кошти для українських військових, а заодно подарувати людям можливість насолодитися чудовими концертами, запропонували у Департаменті культури міської ради. І вінницькі колективи залюбки пристали на пропозицію, одностайно погодившись заради такої необхідної справи виступати безкоштовно.

Перший благодійний концерт - Вінницького муніципального естрадно-духового оркестру «ВінБенд» - 9 квітня зібрав трохи більше половини зали вінницької «Плеяди». І ті, хто прийшли на концерт, анітрохи не пожалкували.

- Не знаю, де ще нині можна отримати такий позитив?! Тільки музика зараз може врятувати від поганих думок і неспокою, який ллється звідусіль. А «ВінБенд» сьогодні запалював неймовірно! – поділилася враження вінничанка Наталя Горбатюк.

Присутнім вінницькі джазмени презентували концертну програму, до якої увійшли композиції на будь-який смак. Окрім усіма улюблених джазових стандартів типу «In The Mood» Гленна Міллера та «Tico-tico» Зекінья де Абреу, запальних свінгів та фокстротів, музиканти порадували публіку своїми джазовими інтерпретаціями популярних пісень, зокрема, української народної «Чом ти не прийшов?».

Опісля розпочався справжній парад солістів. Оркестр «ВінБенд» з дня заснування у 2008 році заявив, що відкритий до експериментів. Тож по сьогоднішній день музиканти успішно співпрацюють із багатьма солістами.

Своїм неймовірним голосом та манерою виконання зачарувала глядачів Світлана Рихлюк – добре знана вінницька співачка, яка зараз активно завойовує також столичну публіку і пробує свої сили у композиторстві, паралельно куруючи акустичний проект “Moonlight”.

Вродою та вродженим шармом підкорювала присутніх Ольга Мельник – голосиста красуня-вінничанка, за яку зараз уся країна тримає кулачки, адже Ольга у складі команди Сергія Лазарєва бореться за перемогу у четвертому сезоні шоу «Голос країни», який щонеділі показують по «1+1».



Гімн жіночої витримки і сили – хіт Глорії Гейнор «I Will Survive» ( у перекладі – «Я виживу») — бездоганно виконала граційна Еліна Мбані. А наймолодша учасниця концерту – 14-річна Оленка Гернега заспівала безсмертну «Hello, Dolly!».

Красу чоловічого голосу на концерті представили солісти: Богдан Травінський, якого ведуча Леся Смішко по праву назвала «підростаючим вінницьким Френком Сінатра», та соліст оркестру МВС і батько трьох дітей - Валерій Батирєв.

Кожен виступ був настільки легким і незабутнім, що півторагодинний концерт промайнув, ніби одна мить. А глядачі заслужено викликали «ВінБенд» на біс.

Нагадаємо, наступні благодійні концерти у Вінниці відбудуться:

- у п’ятницю, 11 квітня, о 18.30 в Будинку офіцерів виступатиме Народний ансамбль танцю «Барвінок»;

- у суботу, 12 квітня, о 18.30 у міському палаці мистецтв «Зоря» пройде щорічний концерт «День народження рок-н-ролу» за участі багатьох рок-гуртів, зокрема: «Larus», «Klondike» та «Banditoz Band»;

- у середу, 16 квітня, о 18.30 у КЗ «Плеяда» пройде концерт Академічного муніципального хору «Вінниця» (художній керівник та диригент – народний артист України Віталій Газінський).

Квитки на концерти коштують від 10 до 1000 гривень. Загальну суму, зібрану на благодійних концертах, організатори оголосять під час останнього концерту та передадуть вінницьким гарнізонам.

Вінницький оркестр «ВінБенд» зібрав гроші для Збройних сил України

Валентина Кирильчук, ВИННИЦА.info



0
0