29 жовт. 2014 10:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

57

0

Вінницький патруль затримав грабіжників, які підрізали чоловіка

Вінницький патруль затримав грабіжників, які підрізали чоловіка

 На Вишеньці на людину напали прямо на дорозі


Вінницький патруль затримав грабіжників, які підрізали чоловіка

 У Вінниці за «гарячими» слідами екіпаж патрульної служби міліції затримав двох чоловіків, які нанесли ножове поранення перехожому та відібрали у нього мобільний телефон. Зараз потерпілий знаходиться у лікарні, а його кривдники у ізоляторі тимчасового тримання.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

До екіпажу працівників патрульної служби міліції, які несли службу по охороні громадського порядку у мікрорайоні Вишенька, надійшла інформація про те, що близько сьомої години вечора на вул. 600-річчя біля одного з магазинів відбувається бійка. Міліцію викликала молода жінка, на очах у якої двоє чоловіків били перехожого.

Екіпаж патрульної служби міліції, який ніс службу по охороні громадського порядку у мікрорайоні Вишенька, у складі Олександра Ясінського, Юрія Осадчука та Руслана Бурлаки за лічені хвилини прибув на місце виклику. Також на допомогу колегам прибули заступник командира роти Станіслав Шевчук та командир взводу Олег Попатенко. На місці події міліціонери побачили чоловіка, який лежав на землі з закривавленим обличчям та молоду жінку, яка намагалась допомогти йому підвестися. Поки один з міліціонерів викликав швидку допомогу, інші дізналися прикмети нападників та на службовій автівці почали прочісувати двори багатоповерхівок

 Вінницький патруль затримав грабіжників, які підрізали чоловіка

На вулиці Стахурського біля під’їзду одного з будинків підозрювані були затримані.

 – Чоловіки вели себе зухвало та агресивно, були в стані алкогольного сп’яніння. Ми їх затримали на привезли на місце скоєння злочину. – розповідає командир взводу Олег Попатенко. – Потерпілий, якому лікарі якраз надавали медичну допомогу, та свідок їх упізнали. Своєї провини затримані не заперечували. На місце правопорушення викликали слідчо-оперативну групу міліції, а підозрюваних завезли до міського відділу міліції.

Каретою швидкої допомоги потерпілий був госпіталізований до лікарні. Під час надання медичної допомоги у нього лікарі виявили, крім закритої черепно-мозкової травми та переламу носа, ножове поранення поперекової ділянки. Завдяки теплому зимовому одягу воно виявилося непроникаючим.

Потерпілим виявився 51-річний вінничанин, у якого, як виявилося, зловмисники відібрали мобільний телефон. Саме цей телефон був знайдений у кишені одного з затриманих під час огляду у відділі міліції.

Як розповів начальник Вінницького міського відділу міліції Юрій Куций, затриманими виявилися 24 та 46-річні вінничани. Обидва чоловіки раніше неодноразово у судимі за наркотики, шахрайства, пограбування. Молодший з них зараз відбуває умовний термін покарання. Ніж, зі слідами крові, який зловмисник викинув у корчі біля будинку неподалік від місця злочину, працівники міліції знайшли та направили не експертизу. Зараз підозрювані знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Працівники міліції перевіряють їх причетність до інших аналогічних злочинів.

Вінницький патруль затримав грабіжників, які підрізали чоловіка - фото 2 

Один з затриманих говорить, що взагалі нічого не пам’ятає про бійку, бо був під дією алкоголю, а інший стверджує, що потерпілий їх образив нецензурною лайкою, за що й отримав стусанів. Хто наніс ножове поранення перехожому, з’ясує слідство, оскільки обидва чоловіки стверджують, що при собі не мали ножа.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб). За таке правопорушення передбачено покарання до 10 років ув’язнення.

ВИННИЦА.info


0
0