23 квіт. 2014 17:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

42

0

Вінницькій суд відправив за грати угрупування торговців метамфетаміну

Вінницькій суд відправив за грати угрупування торговців метамфетаміну

Двоє чоловіків відсидять по 3 з половиною роки, а третій – проведе 3 роки на іспитовий терміні


Вінницькій суд відправив за грати угрупування торговців метамфетаміну

На Вінниччині засудили учасників організованої злочинної групи, які на території обласного центру займались збутом «важких наркотиків», а отриманні кошти використовували для подальшого здійснення своєї злочинної діяльності.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області.

Наприкінці 2010 року працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Вінницькій області «на гарячому» в ході реалізації справи оперативного обліку затримали злочинне угрупування у складі трьох чоловік, які займались збутом забороненої наркотичної речовини - метамфетамина.

За словами начальника УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерія Пастуха, з метою документування злочинної діяльності членів угрупування УБОЗівці провели три оперативних закупівель метамфетамину. Як з’ясувалось, зловмисники не лише розповсюджували небезпечний наркотичний засіб, але й використовували кошти від його продажу.

Нещодавно відносно учасників злочинного угрупування набрав законної сили вирок Вінницького міського суду.

Організатора та двох виконавців було визнано винними та засуджено за ч.2 ст.306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) та ч.3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України до 3 років 6 місяців позбавлення волі та до 3 років 5 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна.

Одного з виконавців звільнили від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.

ВИННИЦА.info


0
0