12 серп. 2013 11:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Суспільство
0

73

0

Вінницький суд виправдав Дмитра Гройсмана. Посмертно

Вінницький суд виправдав Дмитра Гройсмана. Посмертно

Усі обвинувачення в розповсюдженні порнографії з померлого правозахисника зняті через відсутність складу злочину


Вінницький суд виправдав Дмитра Гройсмана. Посмертно

Вінницький міський суд виправдав покійного координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана за відсутністю складу злочину по справі у звинуваченні його у розповсюдженні порнографії.

Таке рішення озвучив 12 серпня суддя Юрій Ковбаса.

«…виправдати за відсутністю складу злочину», - такі були слова судді після того, як він майже сорок хвилин зачитував преамбулу судового рішення.

Проте, адвокат Гройсмана Наталія Гурковська вважає, що поки що рано святкувати перемогу, «адже рішення суду ще не набуло чинності та може бути оскаржене у апеляційному та касаційному порядку».

Чи буде обвинувачення оскаржувати рішення суду поки що не відомо. Старший прокурор прокуратури Вінниці Вікторія Калитко, яка була на засіданні зазначила, що відносно цього у прокуратурі за 15 днів приймуть колегіальне рішення.

Проте, правоохоронні органи цією гучною справою досягли головного – Дмитро Гройсман припинив свою правозахисну діяльність.

«Головною метою правоохоронних органів по цій справі було припинення Дмитром Гройсманом правозахисної діяльності. Він її припинив через смерть. Проте створена ним Вінницька правозахисна група продовжує свою роботу й надалі відстоюватиме права людей», - зазначила адвокат Наталія Гурковська.

Нагадаємо, що 7 серпня, на останньому засіданні суду Прокуратура Вінницької області вирішила пом’якшити обвинувачення відомого вінницького правозахисника Дмитра Гройсмана, який 5 серпня помер від серцевого нападу, і запропонувала закрити проти нього справу у зв’язку із смертю, але захист вимагав винесення виправдального вироку й справі, в який правозахисник обвинувачується у розповсюдженні порнографії.

Зокрема, прокуратура відмовилась від обвинувачення Гройсман у вчиненні злочинів, кваліфікованих статтею 338 ч.1 (наруга над державними символами) та кількох епізодів по ст. 301 (розповсюдження порнографічних матеріалів) Кримінального кодексу, перекваліфікувавши їх у вчинення злочину за ст. 301 ч. 2 (розповсюдження порнографічних відео та графічних матеріалів). При цьому представник прокуратури запропонувала закрити справу у зв’язку із смертю Дмитра Гройсмана.

ВИННИЦА.info


0
0