22 берез. 2017 16:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

733

0

Вінницький суддя Ковбаса перестав їсти булочки з маком після свого скандального вироку

Вінницький суддя Ковбаса перестав їсти булочки з маком після свого скандального вироку

Справа «макової булочки»: у Вінниці суд виправдав водія, який був за кермом під дією наркотиків


Вінницький суддя Ковбаса перестав їсти булочки з маком після свого скандального вироку

Скандальна булочка з маком. Така причина вмісту опіатів в організмі стала резонансним судовим процесом у Вінниці. Громадськість вирішила на собі перевірити, чи це можливо. Перед слугою Феміди їли здобу та пройшли наркотест. Чи могло це стати причиною вироку, дізнавалися наші кореспонденти.

Ранок Вінницького суду розпочався з сніданку місцевих активістів, яких обурив вирок судді. Десяток людей  принесли туди 15 булочок з маком. Їли їх перед дверима слуги Феміди. Причиною тому став випадок, який трапився три місяці тому. На одній з вулиць патрульні поліцейські перепинили 28-річного водія ВАЗу. На думку правоохоронців, той міг вживати наркотичні засоби. Автомобілісту запропонували пройти в наркологічному диспансері тест. Результат був позитивний. В організмі виявили опіати, - це природні алкалоїди опійного маку. І тільки після цього водій згадав, напередодні  їв булочки.

«Після того, як він пройшов тест, він вже розповідав про ці булочки. Водій рухався із своїми друзями з Буковеллю», -  розповів Вінниця.info В’ячеслав Павленко, вінницький  патрульний поліцейський. 

Вінницький суддя Ковбаса перестав їсти булочки з маком після свого скандального вироку

На початку березня,  після довгострокового розгляду справи, яку відправляли на доопрацювання,  суддя порушника виправдав. Каже, повірив водію та  наркологу, який давав покази. Той  підтвердив.

«Лікар вказав, що дійсно, у даної особи не було будь-яких ознак наркотичного сп’яніння. І суд запитав стосовно вищевказаних булочок з маком, він вказав, оскільки ми соцтерапії не визначаємо якісний показник, да, дійсно, це могло. У нас відповідно, по законодавству, стосовно винуватості, або невинуватості особи.  Покладається, відповідно чинного законодавства, і це вказав лікар. Тому, такий був, винесення рішення суду. Я не фахівець, не експерт… у мене медичної освіти немає. Враховуючи резонанс, я вже довго працюю в міському суді, всі сумніви покладаються на користь особи, якою складено», - перед засіданням засідання вирішив розповісти Юрій Ковбаса, суддя Вінницького міського суду. 

Вінницький суддя Ковбаса перестав їсти булочки з маком після свого скандального вироку - фото 2

Словам судді активісти не повірили. Але вирішили пригостити суддю.

«Ми вирішили вас пригостити. Булочкою з маком. Ми самі перевіряємо. Їмо по булочці з маком, і поїдемо в наркодиспансер, щоб переконатися,  чи дійсно у нашій крові будуть знайдені опіати», - активіст Олександр Яремчук кладе булочку на тіл судді, але здобою  суддя вже гидує.

Вінницький суддя Ковбаса перестав їсти булочки з маком після свого скандального вироку - фото 3

 

«Після цього своїм колегам, друзям сказав, не їжте булочки з маком. Спочатку, вони сприйняли, як за жарт, я сам повірив в це. Оскільки ви знаєте, якщо суддю зупинять, і суддя буде у стані алкогольного, наркотичного, або  під дією психотропних речовин, це дізнається вся держава. Розумієте. Я сам, навіть свою дружину попередив», - зауважує Ковбаса.

Щоб нікому не довелося відмовлятися від булочок з маком, активісти вирушили проходити тест  в обласний наркологічний диспансер.  Троє з’їли по різній кількості здоби: одну, дві та три.

А ще, вирішили поговорити нарколога, якого фактично звинуватили у тому, що суд видав саме таке рішення. Але медика, який, до речі, лише інтерн і працює тут  другий рік, на місці, не виявилося. Поїхав у відрядження. Та колеги припустили на його захист таке.

«В принципі, можуть. Тому, що, мак – це опіум», - каже Вінниця.info завідувачка лабораторією наркологічного диспансеру Лариса Смірнова.

Під наглядом поліцейських піддослідні молодики здають аналіз. І у кожного тест – негативний.

Вінницький суддя Ковбаса перестав їсти булочки з маком після свого скандального вироку - фото 4

Вінницький суддя Ковбаса перестав їсти булочки з маком після свого скандального вироку - фото 5

«Це доводить, булочки з маком їсти можна. І ніякого оплату в організмі не виявлять, хіба, що їсти його кілограмами », - підкреслює Яремчук.

Тим часом, сам суддя і не очікував, що справа переросте у скандал. Проте, зауважує, інцидент стане прецедентом. Для наступних слухань справ буде вимагати більш детального дослідження через приватні клініки.

«Наступного разу враховуючи вищезазначене, буду викликати лікарів з вищевказаного закладу з метою з’ясувати, звідки з’явилася вищевказана речовина», - додав суддя Ковбаса.  

Вінницький суддя Ковбаса перестав їсти булочки з маком після свого скандального вироку - фото 6

Вінниця.info

title