28 жовт. 2015 16:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

94

0

Вінницький залізничний вокзал пристосовують для людей з інвалідністю

Вінницький залізничний вокзал пристосовують для людей з інвалідністю

 Людям на візках і з вадами зору тепер комфортніше буде пересуватися потягами


Вінницький залізничний вокзал пристосовують для людей з інвалідністю

У Вінниці на залізничному вокзалі в цьому році облаштували зали очікування, пристосовані для людей з інвалідністю.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

 Залізничники адаптують до потреб людей з інвалідністю інфраструктурні об’єкти. На вокзалі станції Вінниця встановлені кнопки виклику персоналу, також нанесені попереджувальні контрастні позначення для осіб з вадами зору.

Укрзалізниця продовжує створювати належні умови людям з інвалідністю для зручного користування об’єктами залізничної інфраструктури. Зокрема, на вокзалах і станціях залізничники пристосовують до потреб маломобільних пасажирів каси, зали очікування й туалетні кімнати, встановлюють ліфти і пандуси, в разі потреби забезпечують супровід і допомагають придбати квиток чи сісти в поїзд.

Упродовж липня-вересня цього року в спеціалізованих вагонах, пристосованих для перевезення пасажирів на інвалідних візках, подорожували 847 таких осіб – це вдвічі більше, ніж за відповідний період минулого року.

Реконструкція вокзалів здійснюється виключно за рахунок власних коштів залізниць України, без залучення бюджетних. Під час виконання будівельних та ремонтних робіт на вокзалах, платформах та інших станційних будівлях і спорудах будівельні підрозділи залізниць враховують вимоги державних будівельних норм і стандартів щодо потреб безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до таких об’єктів.

У 3 кварталі 2015 року Укрзалізниця придбала 11 візків для перевезення у вагонах людей з інвалідністю та зробила для них більш зручними низку вокзалів і станцій.

ВИННИЦА.info