13 груд. 2018 13:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

51

0

Вінниця готується до Різдва – у центрі міста ставлять Вертеп. Фото

Вінниця готується до Різдва – у центрі міста ставлять Вертеп. Фото

 Спершу встановили сам будиночок, згодом тум «поселять» фігурки біблійних героїв.


Вінниця готується до Різдва – у центрі міста ставлять Вертеп. Фото

 13 грудня, близько полудня, на Майдані Незалежності почали монтувати Різдвяний Вертеп. Спершу встановили сам будиночок, згодом тум «поселять» фігурки біблійних героїв. Зокрема – Марії, Йосипа, маленького Ісуса…

Відкриття Вертепу заплановане на 25 грудня – в день святкування католицького Різдва. Почато о 13 годині. Лунатимуть колядки і щедрівки. Для глядачів виступлять народні колективи. Малеча і дорослі зможуть фотографуватися біля композиції.

Минулого року Вертеп на Соборній закидали грошима. Тоді секретар Вінницького єпархіального управління Владислав Демченко розповів Вінниця.info, що таким чином люди проносять дари Ісусу. Хоча, на його думку, краще робити це добрими справами, а не коштами.

Вінниця готується до Різдва – у центрі міста ставлять Вертеп. Фото

Вінниця готується до Різдва – у центрі міста ставлять Вертеп. Фото - фото 2

Вінниця готується до Різдва – у центрі міста ставлять Вертеп. Фото - фото 3

Вінниця готується до Різдва – у центрі міста ставлять Вертеп. Фото - фото 4

Вінниця готується до Різдва – у центрі міста ставлять Вертеп. Фото - фото 5

Нагадаємо, що у Вінниці вперше вирішили всією громадою зустрічати Новий рік на Європейській площі біля Вежі під зворотній відлік годинника. Таку практику беруть з прикладу європейських міст. Окрім того, в Новорічно-Різдвяних програмах вінничан не вітатиме Дід Мороз. Персонаж з російських казок замінять Святий Миколай та Санта Клаус. Святкування у Вінниці традиційно розпочнуть 19 грудня 2018 року і триватимуть вони до 13 січня 2019-го.

Святкові програми заплановані на кількох локаціях. Буде центральна ялинка, концерти, Вертеп, Різдвяний ярмарок, Новорічний трамвай для дітей, фуд-фест та багато різноманітних інтерактивів.

Вiнниця.info