27 берез. 2015 14:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

41

0

Вінниця і Швейцарія проведуть реконструкцію теплопостачання на Тарногородського за 11 млн. франків

Вінниця і Швейцарія проведуть реконструкцію теплопостачання на Тарногородського за 11 млн. франків

 Спільний зі Швейцарією проект з енергоефективності буде продовжено на ще один мікрорайон Вінниці


Вінниця і Швейцарія проведуть реконструкцію теплопостачання на Тарногородського за 11 млн. франків

 26 березня у Києві, в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулося підписання Меморандуму про продовження співпраці, в рамках якого у Вінниці додатково до раніше запланованих та реалізованих з 2011 року заходів, буде проведено модернізацію системи теплопостачання в районі вул. Тарногродського упродовж 2015-2016 років.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Рішення щодо розширення проекту, що передбачає модернізацію систем теплопостачання в районі вул. Тарногродського, було прийнято в результаті ефективного впровадження на попередньому етапі українсько-швейцарської співпраці реконструкції системи централізованого теплопостачання міста в двох мікрорайонах Вінниці та суттєвого заощадження ресурсів.

«Співпраця Швейцарії з Вінницею дуже інтенсивна. І це обумовлено в першу чергу тим, що досить успішно реалізуються наші спільні проекти. На даному етапі можна сказати, що ми у Вінниці досягнули певних результатів в покращенні енергозбереження і якості надання послуг з теплопостачання.  В результаті досвід, який ми разом напрацювали, допоміг підприємству підписати наступні великі проекти з NEFCO та Світовим Банком», - зазначив директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані,.

Відповідно до Меморандуму протягом 2015-2016 років планується провести реконструкцію системи централізованого теплопостачання в районі вул. Тарногродського. Буде здійснено реконструкцію 8,8 км теплових мереж в двохтрубному вимірі; влаштовано 73 індивідуальні теплові пункти (ІТП); встановлено котел на деревині потужністю 3.3 МВт; впроваджено систему SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition – система моніторингу та керування хімічними, фізичними, або транспортними процесами).

Загальний бюджет проекту по вул. Тарногродського складає 11,04 млн. швейцарських франків (включаючи кошти, зекономлені під час реконструкції систем тепло забезпечення в мікрорайоні Тяжилів та в районі вул. К.Маркса), де швейцарський внесок становить 8,51 млн. швейцарських франків, внесок муніципалітету Вінниці і КП «Вінницяміськтеплоенерего» – 2,53 млн. швейцарських франків.

В результаті всіх заходів інвестиційного компоненту (модернізації системи теплопостачання) у Вінниці буде можливо щороку економити 10 200 тис. м³ природного газу, у коштах – це 18 мільйонів гривень. Крім того, впровадження всіх заходів надасть можливість скоротити викиди парникових газів у розмірі приблизно 16,8 тис. тон  СО2 на рік.

«Енергетична безпека і незалежність сьогодні  для України стратегічне питання. Тому дуже важливо такі проекти, які вдалось за допомогою Швейцарії реалізували на практиці у Вінниці, поширювати на інші міста країни. Продовження цієї співпраці для Вінниці буде дуже корисним – ще в одному мікрорайоні буде модернізовано систему теплопостачання, і це дозволить значно економити енергетичні ресурси та підвищувати якість надання послуг для населення», – зазначив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Кістіон.

Загалом Меморандум передбачає не лише інвестиційну складову із реконструкції системи теплопостачання, а й сприяння розвитку інституційної спроможності КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» та підтримку міста в отриманні «Європейської енергетичної відзнаки». В рамках компоненту Меморандуму, який стосується розвитку інституційної спроможності, буде проведено додатково 8 семінарів для представників КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» та муніципалітету Вінниці, спрямованих на підвищення енергетичної ефективності громадських будівель.

«Мені приємно, що Вінниця вже має певну історію співпраці із Швейцарською Конфедерацією, яка почалась з 2006 року із проекту, в рамках якого Вінниця отримала більше сотні швейцарських трамваїв, – каже заступник Вінницького міського голови Ігор Корольчук. –  Сьогодні мені приємно відзначити, що ми продовжуємо співпрацю, і вдячні нашим партнерам за довіру і бажання допомогти нашому місту стати енергоефективним. Насправді Вінниця дійсно має серйозні наміри зменшити енергозалежність та змінити свої підходи до використання енергоресурсів».

ВИННИЦА.info


0
0