26 лют. 2015 15:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

94

0

Проти Григорія Калетніка порушено кримінальну справу

Проти Григорія Калетніка порушено кримінальну справу

 УМВС у Вінницькій області звинувачує колишнього нардепа і кертора у зловживанні владою


Проти Григорія Калетніка порушено кримінальну справу

УМВС України у Вінницькій області відкрило кримінальне провадження за фактом зловживання владою колишнім керівником вінницького вузу та екс-нардепом.

Про це інформує прес-служба УМВС Вінниччини.

У депутатському зверненні від 16.01.2015 р. до глави МВС України нардеп Ірина Суслова надала інформацію про те, що лише за приблизними оцінками Григорій Калетнік разом із Міністром аграрної політики Миколою Присяжнюком за допомогою шахрайських схем заволоділи 20 млн. грн., виділеними в рамках Кіотського протоколу на добудову корпусів університету.

«На даний момент Калетнік Г.М. фактично не виконує покладених на нього обов’язків, у зв’язку з чим виконуючою обов’язки ректора призначено Янчук Г., яка, в свою чергу, займається розтратою бюджетних коштів, спрямовуючи їх на передвиборну кампанію Калетніка Г.М., незаконне будівництво церкви Московського патріархату, розташованої у Ботанічному саду м. Вінниця, та інші нецільові витрати», - йдеться у листі народного депутата Ірини Суслової.

Відомості, зазначені в заяві про протиправну діяльність екс-ректора, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Наразі тривають слідчо-розшукові заходи, за наслідками яких буде прийнято процесуальне рішення. 

ВИННИЦА.info