20 серп. 2013 16:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Місто
0

42

0

Вінниця святкуватиме своє 650-річчя з Лободою та Brainstorm

Вінниця святкуватиме своє 650-річчя з Лободою та Brainstorm

Окрім цього, весь центр міста буде наповнений неймовірною кількістю розваг та цікавинок…


Вінниця святкуватиме своє 650-річчя з Лободою та Brainstorm

Вінниця цього року готується відзначити свій особливий – 650-й День народження. З нагоди цієї офіційної дати державне підприємство «Укрпошта» випустить навіть спеціальну марку, а Національний банк України - ювілейну срібну монету.

Ювілейний День міста, який буде відзначатись 7-8 вересня, запам'ятається вінничанам приїздом небувалої кількості іменитих гостей на різний смак та вік; у місті знову з'являться театри на ходулях; а кожен охочий зможе скуштувати велетенський 650-кілограмовий пиріг, який спеціально випечуть до ювілею.

Організатори свята, визначаючи цьогорічну концепцію, виходили з того, що ювілей - це особлива подія, а, отже, атмосфера має бути доброзичливою, викликати позитивні емоції ї посмішки на обличчях вінничан від мала до велика. Водночас, вже традиційно кожен майданчик матиме свою тематику.

7 вересня. Початок. Майдан Незалежності

Так, на Майдані Незалежності, де 7 вересня о 14:00 відбудеться офіційне відкриття свята, на всіх чекає концертна програма «Музиканти посміхаються».

Настрій даруватимуть Національний академічний оркестр народних інструментів України та скрипаль-віртуоз Василь Попадюк із своїм колективом «Papa Duke Band». Неподалік, у сквері біля готелю «Поділля», розташується містечко USAID. Ця організація, яка є давнім партнером Вінниці у багатьох проектах, запрошує вінничан цього дня побувати у «живій бібліотеці», відвідати ляльковий театр під відкритим небом та стати учасниками квест-гри.

Соборна

Вулиця Соборна стане містечком веселих ігор - тут перехожих розважатимуть театри на ходулях, гігантські ляльки-велетні та клоуни. Вперше Вінниця, яка стала одним з перших міст, де почали з'являтись вело доріжки, побачить таке диво як п'ятиметрові велосипеди та шоу мильних бульбашок, які заполонять центральну вулицю.

Сквер Козицького

Біля Вежі у сквері Козицького та на вулиці Грушевського розташується «українське містечко». Тут вінничани упродовж дня під пісні «народного кума України» Миколи Янченко, його молодого колеги-співака Івана Ганзери та «Лісапетного батальйону» зможуть відвідати ярмарок українських ремесел.

А ще усі охочі зможуть взяти участь у майстер-класі з ліплення вареників та втамувати спрагу вінницьким квасом. Сюрпризом для вінничан та гостей міста стане велетенський фруктовий пиріг із зображенням герба міста, яким будуть пригощати усіх бажаючих.

«Париж»

На площі Театральній буде тривати концертна програма «Знай наших!». її учасники - вінницькі автори та виконавці, в тому числі наші земляки: відомий в Україні гурт «La Festa» та Дмитро Шуров із своїм проектом «Pianoboy». Крім того, кожен зможе цього дня перенестись у Вінницю початку 20 століття і навіть отримати на згадку стародавнє фото на фоні різних будівель тогочасної Вінниці - така собі «машина часу», яку до 650-річчя вигадали фотографи клубу «Обрій».

Центральний парк

А Центральний парк ім. Горького вже за сталою традицією буде відданий дітям. Основні події будуть розгортатись на Фонтанній площі та біля Літнього театру. Біля водограю буде знаходитись країна «Шарляндія», «будівлі» якої будуть створені з повітряних кульок (на те, щоб побудувати замки та вежі цієї казкової країни, буде використано близько 300 тисяч повітряних кульок). Усіх маленьких жителів «Шарляндії» чекають не лише різноманітні майстер-класи, інтерактивні ігри та конкурси, але й можливість отримати спеціальну освіту у Школі наукових чудес. А біля Літнього театру покаже виставу «Добрий Хортон» театр юного глядача з м. Києва. Головний герой казки - добрий слон на ім'я Хортон, який живе у джунглях і на якого, як і на інших жителів джунглів, чекають незвичні пригоди.

Концерт на Книжці

А о 19-й годині на площі Василя Стуса відбудеться фінальна частині святкування першого дня ювілею Вінниці - вінничан вітатимуть гурт «С.К.А.Й» та Світлана Лобода. Спеціальний гість свята, латвійський гурт Brainstorm - кращий гурт країн Балтії за версією MTV Europe Music Awards (вперше ця номінація з'явилась у 2006 році, і вони одразу були визнані беззаперечними переможцями). Brainstorm гастролювали та виступали на одній сцені з такими легендами світової рок-музики як Depeche Mode, The Cranberries, Міком Джаггером та ін. За плечима у музикантів - 20 років творчості та 19 альбомів.

До речі, за словами організаторів домовлятись з усіма колективами виявилось не так вже й складно, адже після фрази: «Так, це Вінниця…», усі одразу погоджувались. А латвійці Brainstorm навіть перенесли вже запланований концерт у Вільнюсі з 7 на 6 вересня. І все заради того, щоб виступити перед вінничанами на День міста.

А після концерту, усіх вінничан та гостей міста чекає неймовірний музичний феєрверк.

8 вересня. Церемонія нагородження ВІННИЦіАнського кінофестивалю

Другий день свята готує для городян зустріч із легендарним радянським Шерлоком Холмсом - Василем Лівановим, який братиме участь у церемонії нагородження переможців 7-го міжнародного ВІННИЦіАнського кінофестивалю комедійного та пародійного кіно (початок - о 18:30).

Серед іменитих гостей фесту буде і наш земляк, уродженець Шаргородщини Сергій Бадюк - відомий спортсмен, бізнесмен і актор. Найбільше у кіно він запам'ятався образами велетня-байкера. Таким його бачили глядачі у стрічці «Бригада: наследник» та в одній з серій «Інтернів», де він грає приятеля Івана Охлобистіна з байкарського минулого доктора Бикова. Із Охлобистіним він грає і в стрічці «Соловей-Розбійник». Також городяни 8 вересня побачать другу, музичну сторону життя іще одного відомого актора українського походження - Гоші Куценко, який завершить цей вечір сольним концертом. Сам фестиваль цього року змінить «прописку» - організатори вирішили провести церемонію вручення статуеток «летючих слонів» на Майдані Незалежності.

Відтак, свято і почнеться, і фінішує на центральній площі міста.

Більш детальну програму святкування можна буде знайти у наступних публікаціях.

ВИННИЦА.info


0
0