27 лют. 2015 12:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

51

0

Вінниця закупить безпілотники, тепловізори та блокпости для оборони

Вінниця закупить безпілотники, тепловізори та блокпости для оборони

 На поповнення місцевого військового гарнізону Вінницька мерія виділила 900 тисяч гривень


Вінниця закупить безпілотники, тепловізори та блокпости для оборони

 Вінницька міськрада виділила 900 тисяч гривень для місцевого військового гарнізону. Вони підуть на придбання 5 мобільних блокпостів, двох безпілотників і двох тепловізорів. З урахуванням постійної зміни цін цієї суми може не вистачити, тому не виключено, що влада буде шукати й інші джерела для того, щоб профінансувати заходи по зміцненню обороноздатності в повному обсязі.

На сесії, що відбулася 27 лютого, депутати міськради внесли зміни до «Програми заходів щодо забезпечення обороноздатності військових частин Вінницького гарнізону, тероборони та мобілізаційної підготовки у Вінниці на 2014-19 роки».

За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міськради Олега Парфілова, оснащення буде купуватися на тендерних умовах. Наприклад, виробництво блокпостів налагоджено як на вінницьких підприємствах, типу 45-го заводу, так і в інших містах. Тому в мерії оголосять конкурс, а потім вивчать пропозиції.

Що стосується безпілотників і тепловізорів, то ситуація з їх купівлею дещо інша. Міська влада не хоче купувати техніку для «галочки», тому збираються вибирати її з досить високими технічними параметрами.

«В Україні випускають тепловізори, але ми хочемо взяти прилад частотою 30 Гц, тому, швидше за все, зупинимося на американській чи білоруській моделі, що відповідає цим параметрам. Якщо говорити про безпілотники, то теж, виберемо хороші квадрокоптери з відповідними камерами чи початково замовимо ту комплектацію, яка дозволить в майбутньому виконати будь-яке завдання», - уточнює Олег Михайлович.

Якщо користуватися блокпостами і тепловізорами зможе кожен, то для навчання управлінням безпілотником доведеться витратити 2-3 місяці. Тому в мерії хочуть здійснити закупівлі оперативно.

"РЕАЛ"