20 листоп. 2014 14:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Економіка
0

49

0

«Вінницягаз» в боргах, але хоче модеренізувати газотранспортну систему на 40 мільйонів

«Вінницягаз» в боргах, але хоче модеренізувати газотранспортну систему на 40 мільйонів

 Компанія «Вінницягаз» планує спрямувати понад 40 млн. гривень на модернізацію газотранспортної системи регіону


«Вінницягаз» в боргах, але хоче модеренізувати газотранспортну систему на 40 мільйонів

 Загальний бюджет інвестпрограми 2015 року становить 40 мільйонів гривень. Інвестпрограмою газорозподільного підприємства на Вінниччині передбачено заміну, реконструкцію та кільцювання газопроводів, капітальний ремонт обладнання на газорозподільчих пунктах та шафових розподільчих пунктах, встановлення систем телеметрії та станцій катодного захисту, безкоштовне оснащення житлових приміщень приладами обліку газу.

На модернізацію газотранспортної системи передбачено 95% коштів від загального бюджету програми.

Інвестпрограма газопостачального підприємства включає в себе встановлення дублюючих приладів обліку, облаштування сервісного центру з повірки газових лічильників та встановлення модем-контролерів для дистанційного зчитування спожитих обсягів газу.

Основним джерелом фінансування усіх передбачених програмою заходів є амортизаційні відрахування та прибуток. Однак, на сьогодні фінансовий стан підприємства є надзвичайно важким. Внаслідок загального падіння обсягів споживання газу ПАТ «Вінницягаз» недоотримало за 9 місяців 2014 року 25 мільйонів гривень доходів від транспортування та постачання природного газу, закладених у тарифи.

«У 2014 році виконання інвестиційної програми ускладнилось через недофінансування. З початку року нам вдалось виконати програму лише на 34%» - пояснює 1-ий заступник голови правління - головний інженер ПАТ «Вінницягаз» Петро Шкварко, - Через складне фінансове становище компанії, яке спричинене зменшенням обсягів споживання газу та подорожчання матеріалів, необхідних для виробничої діяльності, сьогодні все складніше виконувати інвестиційну програму. Незважаючи на це, підприємство продовжує вкладати кошти у модернізацію та розвиток газового господарства, щоб забезпечити надійне і безперебійне постачання блакитного палива споживачам регіону».

Рівень виконання програми буде залежати від низки чинників – передусім економічної ситуації та обсягів споживання газу.

ВИННИЦА.info


0
0