22 лип. 2011 17:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Місто
0

51

0

Вінницю закодують для туристів

Вінницю закодують для туристів

У Вінниці Подільський туристично-інформаційний центр розпочав нанесення кодованих міток на туристичні об’єкти міста, які можна прочитати камерою мобільника


Вінницю закодують для туристів

Подільський туристично-інформаційний центр презентував у Вінниці QR-код або мобільну мітку, яку нанесуть на усі туристичні об’єкти Вінниці прочитати їх можна за допомогою мобільного телефону з фотокамерою.

«Подільський туристично-інформаційний центр вирішив поширити використання QR-кодів в туристичній сфері Вінниці. Це безперечно зробить зручнішим перебування гостей міста та приверне увагу вінничан до туристичних об’єктів», - сказав начальник відділу молоді та туризму Вінницької міської ради Руслан Анфілов, зазначаючи, що такі QR-коди використовуються майже у всіх розвинених країнах.

Начальник відділу молоді та туризму Вінницької міської ради повідомив, що такі мобільні мітки з туристичною інформацією будуть розміщені на туристичних об’єктах Вінниці, об’єктах туристичної інфраструктури. «Перші QR-коди у Вінниці сьогодні будуть розміщені на будівлі Вінницької вежі і Подільського туристично-інформаційного центру», - сказав Р.Анфілов.

Він також розповів, що надалі Подільський тур центр підготує туристичні електронні мітки для музеїв, галерей, історичних споруд. «По замовленню підприємств і закладів надамо допомогу або ж виготовимо QR-коди для будь-якого підприємства», - повідомив Р.Анфілов.

Крім того, відділ молоді та туризму міської ради розробив систему туристичної навігації у Вінниці. «Вона включатиме в себе туристичні вказівники на вулицях, туристичні схеми та карти на туристичних маршрутах. Там, де це буде доцільно, будуть використані і QR-коди туристичних об’єктів і об’єктів туристичної інфраструктури», - розповів Р.Анфілов.

За його словами, в розвинених країнах розповсюдженою є електронна витівка – це звичайна паперова візитна картка, на яку нанесено QR-код, що дозволяє дуже швидко скопіювати дані та занести в записну книжку свого молільника. «Електронна візитівка стає сьогодні модним атрибутом, а ми прагнемо, щоб наша Вінниця стала модним містом», - підкреслив Р.Анфілов.

Нагадаємо, у Вінниці в червні 2011 року розпочав роботу «Подільський туристично-інформаційний центр», який розмістився у Водонапірній башті, яка є символом міста. Центр надає послуги по зустрічі та супроводу гостей Вінниці, надає інформації про музеї, готелі, ресторани та кав'ярні, туристичні маршрути та транспорт. Крім того, до переліку послуг, які надаються у центрі, входить бронювання готелів, продаж квитків та сувенірів, організація всіх видів колективних та індивідуальних екскурсій, в тому числі і трамваєм-кав'ярнею «Везунчик» тощо». Окрім цього, у центрі можна підібрати та придбати туристичні путівки для подорожей Україною та за кордон.

ВИННИЦА.info


0
0