23 груд. 2021 17:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

198

0

Вінницький суд обрав запобіжний захід орендаторці «Батерфляй». Подробиці із зали суду. Фото

Вінницький суд обрав запобіжний захід орендаторці «Батерфляй». Подробиці із зали суду. Фото

Цілодобовий домашній арешт


Вінницький суд обрав запобіжний захід орендаторці «Батерфляй». Подробиці із зали суду. Фото

Вінницький міський суд 23 грудня обрав запобіжний захід Орчинській Жанні Леонідівні у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання до 23 лютого 2022 року. Також на підозрювану покладено зобов’язання: прибувати на виклики до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою; не відлучатись з населеного пункту, в якому вона проживає без дозволу слідчого, суду та прокурора; повідомляти про зміну всього проживання; здати до відповідних органів державної влади документи які дають право виїзду за кордон.

Ухвалу зачитав суддя Андрій Михайленко.

Представник обвинувачення просив застосувати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із зобов’язанням носити електронний браслет.

Адвокат просив м’якший запобіжний захід - у вигляді нічного домашнього арешту. Він зазначив, що підозрюваній потрібно вийти на роботу, щоб розрахуватись з працівниками і віддати завдатки за корпоративи в «Батерфляї». Також він розповів, що жінка дає кошти на лікування постраждалих в пожежі чоловіка і дівчини. Рідних 21-річної дівчини з Криму, яка загинула під час пожежі, не знайшли. Організацію поховання візьме на себе підозрювана.

Під час засідання підозрювана розповіла, які саме приміщення вона орендує та про те, що сталось в ніч, коли загинули люди.

«Дане приміщення готелю мені не належить. Це приміщення мені ще не передалося. Я орендую приміщення ресторану, майданчик біля нього і котеджі. Загальна площа оренди 1760 кв. м. Оплата 4 тисячі гривень в місяць. Враховуючи те, що експлуатувалося все тільки влітку, а інший час ні, то це адекватна ціна.

Приміщення готувалося під готель. Після введення в експлуатацію, мало передатися мені в оренду. Я мала ключі, закупляла туди одіяла, подушки. Ми були готові до відкриття. «Метелик» – ще не був офіційно введений в експлуатацію, там була сигналізація, були щитки пожежні, ми їх укомплектували вогнегасниками. Що стало причиною пожежі – я не готова нічого пояснити.

В мене була попередня домовленість про поселення дітей у котеджах, але різко похолодало, котеджі прохолодні. Тому я прийняла рішення їх поселити в готель «Метелик», адже там краще опалення. Без відома власника. Діти проживали на 5-му і частково на 4-му поверхах, їх було спочатку 53, але двох забрали, то було 51. Усі були в супроводі дорослих.

Як туди потрапили троє людей – я не знаю. Скоріше всього, через відчинені двері», - розповіла жінка.

Жанна також повідомила, що дівчина, яка загинула, виконувала господарські обов’язки. Вона жила у вагончику.

«Дівчина, яка померла, вона приїхала з Криму. Вона у нас жила давно, у вагончику. Ми їй надавали прихисток. Три роки тому прийшла до нас, не маючи нікого і нічого. Ми надали їй проживання. В замін вона виконувала невеликі господарські обов’язки. Інша дівчина, яка зараз у лікарні, проходила навчання, щоб в майбутньому стати офіціанткою. Чоловік – мав приступити до роботи сантехніка. Як вони опинилися на шостому поверсі – я не знаю», - говорить Жанна.

Нагадаємо, 22 грудня, близько 3.00 години ночі у селі Садове Літинської територіальної громади Вінницького району сталась пожежа у одній з будівель готельно-ресторанного комплексу відпочинку «Батерфляй». Пожежа виникла на шостому поверсі. Загинула 21-річна дівчина, яка переїхала з Криму після окупації півострова. Ще двоє – чоловік та дівчина, знаходяться у лікарні. Постраждалі під час пожежі вистрибнули з вікна шостого поверху. Усі вони працювали у цьому закладі. Було евакуйовано 56 людей, з яких 54 – діти.

Вінницький суд обрав запобіжний захід орендаторці «Батерфляй». Подробиці із зали суду. Фото

Вінницький суд обрав запобіжний захід орендаторці «Батерфляй». Подробиці із зали суду. Фото - фото 2

Вінницький суд обрав запобіжний захід орендаторці «Батерфляй». Подробиці із зали суду. Фото - фото 3

Вінницький суд обрав запобіжний захід орендаторці «Батерфляй». Подробиці із зали суду. Фото - фото 4

Вінницький суд обрав запобіжний захід орендаторці «Батерфляй». Подробиці із зали суду. Фото - фото 5


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info