23 квіт. 2023 09:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

278

0

Вінниця має ще одного побратима - це місто Карлсруе в Німеччині

Вінниця має ще одного побратима - це місто Карлсруе в Німеччині

Підписали угоду про співпрацю


Вінниця має ще одного побратима -  це місто Карлсруе в Німеччині

У Вінниці з’явилось ще одне місто- побратим. Це Карлсруе в Німеччині. Це відкриває нові можливості для обміну досвідом, спільних проектів та комунікації між мешканцями. Карлсруе чи не найбільше з німецьких міст допомагало Вінниці з початку російського вторгнення, у тому числі завдяки активній українській громаді.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Від перших контактів до укладання угоди пройшло лише дев'ять місяців - настільки динамічно розвивалися зв'язки.

«Надзвичайно показовим був і той факт, що Карлсруе підтримувало Вінницю, не чекаючи формальної процедури. Намети для пунктів незламності, генератори та інше обладнання допомогло нам вистояти взимку. Завжди будемо пам'ятати цей жест солідарності з боку муніципалітету та мешканців Карлсруе.

Ми вже бачимо, в яких сферах можемо працювати далі - просторовий розвиток і міська мобільність, альтернативна енергетика, ІТ та наукова діяльність, культура і туризм. І звичайно - євроінтеграція. Це актуальні напрями для повоєнного відновлення та інноваційного розвитку.

Карлсруе називають "резиденцією права" у Німеччині, а також містом медіамістецтва і центром інформаційних технологій. А ще саме тут народились відомі винахідники -Карл Бенц, який створив перший автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння, та Карл Дрез, якому завдячуємо прообразом велосипеда. У місті органічно поєднуються історія та сучасність.

Чим більше ми спілкувались з Карлсруе, тим більше помічали,що між нашими містами багато спільного. Сподіваюсь, що це початок великого шляху партнерства, дружби і довіри.

Дякую громаді Карлсруе, меру Франку Ментрупу та муніципалітету, Українському культурному центру за теплий прийом.Чекаємо делегацію з міста Карла у нашій Вінниці вже у травні», - зазначив Сергій Моргунов.

Вінниця має ще одного побратима -  це місто Карлсруе в Німеччині

Вінниця має ще одного побратима -  це місто Карлсруе в Німеччині - фото 2

Вінниця має ще одного побратима -  це місто Карлсруе в Німеччині - фото 3

Вінниця має ще одного побратима -  це місто Карлсруе в Німеччині - фото 4

Вінниця має ще одного побратима -  це місто Карлсруе в Німеччині - фото 5

Вінниця має ще одного побратима -  це місто Карлсруе в Німеччині - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Сергія Моргунова.