18 серп. 2015 12:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

164

0

Вірастюк, Писанка і Горянський приїдуть у Вінницю на фестиваль короткометражок

Вірастюк, Писанка і Горянський приїдуть у Вінницю на фестиваль короткометражок

 Вінниціанський фестиваль готує цікаві сюрпризи і зіркових гостей


Вірастюк, Писанка і Горянський приїдуть у Вінницю на фестиваль короткометражок

 6 вересня перлина Поділля збере найцікавіші короткометражки світу та запросить легендарних українських акторів, щоб провести дев’ятий Міжнародний Вінниціанський фестиваль. 21 серпня відбудеться урочиста церемонія відкриття кінофесту і показ конкурсних робіт на площі біля МПМ «Зоря».

Про це розповів організатор заходу Євгеній Майданик.

З цього дня до 6 вересня вінничани зможуть перегляну трихвилинні шедеври на сайті фестивалю або у кінотеатрі Коцюбинського перед сеансами.

На День міста городян чекає приємний сюрприз від «кінозмагання». 5 вересня на вулиці Соборній працюватиме кінотрамвайчик, завітати у який зможе кожен бажаючий.

«Зайшовши у вінниціанський трамвай можна буде подивитися невеличкий музей ретротехніки, на яку колись знімали. Можна також подивитися ретроспективу тих нагороджених, які присилали свої роботи на фестиваль, фото гостей фесту. Також буде невеличкий кінозал для перегляду комедій.

У трамвайчику проходитиме автограф-сесія, за участю акторів, які завітають на фестиваль. Більшість з них приїде ще 5 вересня і залишиться до 6 вересня», - зазначив Є. Майданик.

Вірастюк, Писанка і Горянський приїдуть у Вінницю на фестиваль короткометражок

У неділю, 5 вересня, з 19 години городян та гостей міста запрошують на церемонію нагородження «золотими літаючими слонами». На сцені біля міської ради виступатимуть такі актори: Володимир Горянський, Руслана Писанка, Віктор Андрієнко, Василь Вірастюк, Анатолій Борсюк, Володимир Бистряков, Марина Поплавська та команда «КВН» «Девчёнки из Житомира».

Варто додати, що цьогоріч на адресу фестивалю надійшло 120 робіт з різних куточків світу – Молдови, Італії, України, Німеччини, Росії, США, Канади, Франції, вперше – із Нової Зеландії, Швейцарії та Австралії. Наразі оргкомітет визначається з роботами, які увійдуть до конкурсної програми.

Вірастюк, Писанка і Горянський приїдуть у Вінницю на фестиваль короткометражок - фото 2

Вірастюк, Писанка і Горянський приїдуть у Вінницю на фестиваль короткометражок - фото 3

ВИННИЦА.info