24 серп. 2015 22:24

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Суспільство
0

162

0

Вишиванки, короваї та рекорд України. Вінничани відсвяткували День Незалежності

Вишиванки, короваї та рекорд України. Вінничани відсвяткували День Незалежності

 Як вінничани святкують День Незалежності


Вишиванки, короваї та рекорд України. Вінничани відсвяткували День Незалежності


 24 серпня вінничани святкують 24 річницю Дня Незалежності України. У Вінниці організували широкий спектр розважальних та культурно-мистецьких заходів, серед яких парад короваїв, майстер-класи, фотовиставки, дефіле юних красунь, фестивалі та інші не менш цікаві заходи, до яких вінничани охоче долучалися.

Вже традиційно на свято вінничани та гості міста прийшли у вишиванках, а дівчата у яскравих українських віночках.У вишиванках прийшли навіть іноземці, що надавало святу ще більшого колориту.

Розпочалося свято Дня Незалежності у Вінниці на майдані Незалежності відкриттям фестивалю народної творчості та сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль». На відкритті свята вінницькі волонтери вручили в. о. міського голови Сергію Моргунову прапор міста, який пройшов разом з українськими вояками усю лінію фронту. Після чого оригінально та традиційно пройшов парад короваїв майстринь з Вінниці і області.

На майдані також розгорнулася  фотовиставка «Сила. Дух. Воля» та безліч майстер-класів, до яких долучалися як маленькі гості свята так і дорослі. Готові роботи з майстер-класів  організатори  обіцяють передати бійцям на схід.

Для любителів прекрасного, на майдані модельні агентства та вінницькі дизайнери презентували молодіжний сучасний одяг з автентичними українськими орнаментами.

У цей день вінницький майстер Анатолій Гайструк зафіксував рекорд України по декоративних боксерських рукавичках, на яких будуть вишиті орнаменти різних регіонів України.

Свято проходило також і на Європейські площі, там розгорнувся фестиваль «Скарби Поділля».  Для вінничан кращі свої виступи підготували вінницькі актори театру. В цей час в сквері Козицького розташувалася мистецька толока.  Вінничани охоче долучалися до майстер класів на площі та фотографувалися зі скарбами Поділля, це і вишиті рушники, картини вирізьблені по дереву, короваї, глиняний посуд, вишиті сорочки та інше.


ВИННИЦА.info