7 лют. 2018 11:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

70

0

Влада має намір з’єднати Ямпіль – Сороки мостом через Дністер

Влада має намір з’єднати Ямпіль – Сороки мостом через Дністер

 На Вінниччині чекають Славомира Новака 


Влада має намір з’єднати Ямпіль – Сороки мостом через Дністер

 На Вінниччині до кінця 2018 року відкриють прикордонний пункт пропуску Бронниця – Унгри, який дасть можливість розвантажити вулиці міста Могилева-Подільського від міжнародного автотрафіку. Також в майбутньому мають намір збудувати міст через Дністер в районі пункту пропуску Ямпіль – Сороки.

Про це йшлось на офіційній зустрічі представників влади Вінниччини з Послом Республіки Молдова Русланом Болбочаном та Консулом Республіки Молдова в м. Вінниці Михайлом Куницьким.

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій повідомив колегам, що найближчим часом вдасться розвантажити пункт пропуску навколо Могилів-Подільського, відкривши новий пункт пропуску для транспорту.

«На минулому тижні нам вдалось зрушити з місця важливе питання і домовитись про виділення майже 30 мільйонів гривень коштів української митниці. Затверджено ПКД. На протязі року буде побудований новий сучасний пункт пропуску через державний кордон з боку Бронниці», - сказав В. Коровій.

Також голова ОДА озвучив амбітні плани щодо будівництва мосту через Дністер. За його словами, попередньо проведені перемовини з Славомиром Новаком. Керівника Укравтодору навесні чекають на Вінниччині аби на місці обговорити проект.

«В мене була зустріч з керівництвом служби автомобільних доріг України досягнуто домовленості, про те, що в березні – на початку квітня в керівника буде офіційний візит в область і ми її проведемо в Ямполі. Подивимось проблематику пов’язану з можливим будівництвом мосту, про який тривалий час говорять. Є ескізи, але тривалий час не можуть приступити до практично реалізації. Це в районі Ямполя – Сороки. Даний проект залежить від урядової співпраці двох держав і системи Укравтодору. Тому ми обмінювались думками і в керівника Укравтодору є бажання приїхати на місце і вивчити питання», - зазначив Валерій Вікторович.

Влада має намір з’єднати Ямпіль – Сороки мостом через Дністер

Почесний Послол Республіки Молдова Руслан Болбочан зазначив, що відкриття нового пункту пропуску для авто є вкрай необхідним і питання щодо будівництво мосту теж на контролі Уряду Молдови.

«Ми зробили багато інфраструктурних об’єктів, за що вдячні жителі обох берегів Дністра. Вдячні вам, що передбачили кошти в бюджеті для розвитку пунктів пропуску Бронниця – Унгри. Для нас важливо, аби цей пункт пропуску почав працювати на повну потужність, щоб циркуляція автотранспорту була розпочата найближчим часом. Це суттєво розвантажить пункт пропуску Могилів-Подільський – Атаки, і це на благо наших громадян. З нашого боку також зроблена інфраструктура – оновлено міст, освітлення, в планах покращити якість доріг з молдавської території. Ми рухаємось назустріч один одному.

Щодо Ямпіль – Сороки, цей пункт також включений в повістку комісії, яка була проведена у вересні минулого року. Питання під контролем наших урядів. Якщо будуть конкретні кроки, це на користь обох держав», - говорить посол.

Влада має намір з’єднати Ямпіль – Сороки мостом через Дністер - фото 2

Нагадаємо, Міжнародний пропускний контроль Могилів-Подільський – Отач найбільш завантажений на молдовській ділянці кордону з боку України. Щоденно тут проходить понад 6 тисяч людей та проїжджає півтори тисячі автомобілів, як легкових так і вантажних. У насичені дні кількість машин перевищує декілька тисяч. Наприкінці минулого року замовили проектно-вишукувальну документацію для будівництва міжнародного автомобільного пункту пропуску «Бронниця - Унгри» за тимчасовою схемою для руху легкового та пасажирського автотранспорту в с. Бронниця Могилів-Подільського району.

Вінниця.info