5 лип. 2013 09:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Події
0

60

0

Власника «Тарасової правди» взяли на вимаганні

Власника «Тарасової правди» взяли на вимаганні

Вінницька міліція затримала головного редактора «Тарасової правди» за вимагання 400 тис. гривень у ректора одного із вінницьких 


Власника «Тарасової правди» взяли на вимаганні

Співробітники Управління Міністерства внутрішніх справ у Вінницькій області ввечері 4 липня затримали за вимагання 400 тисяч гривень власника та головного редактора газети «Тарасова правда» та однойменного сайту Тараса Чорноівана.

Про це повідомив журналістам начальник УМВС у Вінницькій області Віктор Русин.

За його словами, Чорноіван вимагав у керівника одного з вінницьких вузів 400 тисяч гривень за зняття та подальше не публікування матеріалів про нього, які містять інформацію, що принижує честь і гідність керівника вузу.

За неофіційною інформацією, яку отримали журналісти ВИННИЦА.info, Чорноіван вимагав гроші у ректора Вінницького національного медичного університету Василя Мороза, проте керівник вінницької міліції не підтвердив це, але і не спростував.

Після перерахування частини суми у розмірі 100 тис. гривень на рахунок, який вказав Чорноіван він був затриманий ввечері у Києві співробітниками вінницької міліції.

Зараз Чорноіван затриманий, з ним проводяться оперативно-слідчі дії.

Проти нього порушена кримінальна справа за статтею 189 ч. 2 (вимагання, що завдає значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу.

Власника «Тарасової правди» взяли на вимаганні

Газета та сайт «Тарасова правда» славиться резонансними публікаціями стосовно відомих політичних та громадських діячів Вінниччини, де інформація щодо принижує честь і гідність людини та носить явно замовний характер проти фігуранта публікацій.

На сайті та в газеті неодноразово публікувались «чорнушні» матеріали проти вінницьких депутатів Верховної Ради Олександра Домбровського, Григорія Заболотного, Миколи Джиги, Петра Порошенка, вінницького губернатора Івана Мовчана та мера Вінниці Володимира Гройсмана, а також ряду інших відомих вінницьких діячів, у тому числі головного редактора ВИННИЦА.info Юрія Басюка.

За неофіційною інформацією з правоохоронних структур Чорноіван вже встиг отримати «відкупні» від керівників ще двох вінницьких вузів, але міліція поки що не коментує це, і обіцяє провести перевірку.

ВИННИЦА.info


0
0