22 верес. 2014 10:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

25

0

Власники вінницького «Магі-Центру» пошаманили з орендою. «Sky Park» опинився на межі банкрутства

Власники вінницького «Магі-Центру» пошаманили з орендою. «Sky Park» опинився на межі банкрутства

Через «Магі-Центр», ТРЦ «Sky Park» опинився на межі банкрутства


Власники вінницького «Магі-Центру» пошаманили з орендою. «Sky Park» опинився на межі банкрутства

Найбільший у Вінниці торгово-розважальний центр «Sky Park» опинився на межі банкрутства і в центрі скандалу. Колишні керівники і власники центру відсторонені від управління у зв'язку зі зловживаннями і реалізацією шахрайських схем через фірму-прокладку - ТОВ «Магі Центр».

А у самого власника ТРЦ - компанії ТОВ «Овертайм» - багатомільйонний борг перед Банком Кіпру.

Треба сказати, що банкрутство власника найбільшого в місті ТРЦ виглядає дещо дивним і неправдоподібним. Адже ні для кого не секрет, що оренда торгових площ приносить вельми солідний і стабільний прибуток. Чому ж з 2008 року керівництво «Овертайм» розводить руками, показуючи вельми скромні і нерегулярні доходи, які їм нібито приносила й приносить оренда торгових площ. Мовляв, звідки візьмуться гроші на обслуговування кредиту в банку?

А прибуток насправді є, і чималий. Але - його не видно. Він осідає в компанії-«прокладці», яка юридично виступає як орендар всіх площ ТРЦ. Назва компанії «Магі Центр» - відомо для жителів Вінниці, саме ТОВ «Маги центр» від свого імені вже не перший рік здає в оренду приміщення центру торговим операторам. В суборенду. По суті, колишні керівники ТОВ «Овертайм» - Пономарчук А. Е. і Рябінін С. В. самі у себе орендували торгові площі.

Що в результаті? Орендарі сплачують справно, гроші стікаються в компанію - «прокладку», а сам власник виглядає жебраком як церковна миша - до нього від підставного орендаря надходить, в кращому випадку п'ята частина від усього прибутку, та й то нерегулярно.

Сьогодні «Овертайм» перебуває в стадії банкрутства. Справа розглядається Господарським судом Вінницької області. Попереднє керівництво і власники ТРЦ відсторонені від управління Sky Park. Ліквідаційна процедура доручена арбітражному керуючому Віталію Василику. На нього покладені обов'язки забезпечення належної експлуатації торгового центру, забезпечення здачі площ в оренду за ринковою ціною, ліквідація фірм-прокладок і шахрайських схем. В результаті - з «Магі Центр» договори оренди розірвано, в суді розглядається позов про стягнення заборгованості по оренді на суму понад 10 млн. гривень. Рахунки компанії-прокладки арештовані. «Магі Центр» не в змозі не те, що укладати договори на великі суми - вона не може оплатити навіть комунальні послуги, надані ТРЦ, - електрику, подачу води, опалення.

Як відзначають експерти ринку, процедура банкрутства є єдино правильним законним виходом зі сформованої ситуації. Тепер під контролем банку-кредитора та арбітражного керуючого у торгово-розважального центру є шанс стати прибутковим, поліпшити умови співпраці з орендарями.

Юристи ТРЦ Sky Park звертають увагу орендарів, що договори оренди повинні бути укладені лише з власником центру - ТОВ «Овертайм». Будь-які інші компанії просто не мають права здавати площі ТРЦ в оренду.

Компанії, які орендують площі у «Магі Центру» можуть залишитися біля розбитого корита. По суті, ця компанія на межі зникнення. А це означає, що орендарі ризикують не тільки залишитися без договорів оренди, але і не отримати назад власні авансові платежі.

Ніна Корсунь, для ВИННИЦА.info


0
0