14 трав. 2018 11:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

136

0

Водія «дев’ятки», який прикував машину ланцюгом, намагалися «розвести» телефонні шахраї

Водія «дев’ятки», який прикував машину ланцюгом, намагалися «розвести» телефонні шахраї

За повернення 30-річного автомобіля вимагали 900 доларів 


Водія «дев’ятки», який прикував машину ланцюгом, намагалися «розвести» телефонні шахраї

13 травня до правоохоронців Вінниці  із заявою про шахрайство звернувся 31-річний Ігор Самборський.  Чоловік повідомив поліцейським, що у нього намагаються видурити чималу суму грошей невідомі. Ще кілька днів тому Ігор звертався до копів із заявою про зникнення автівки, яку напередодні прикував до дерева ланцюгами, аби її не забрали на штраф-майданчик.

«Після того, як моя історія набула розголосу у ЗМІ, до мене 12 травня раптом подзвонив невідомий чоловік. Сказав, що вони мою машину забрали із штраф-майданчику та припаркували у певному місці. Якщо я хочу її забрати, має перерахувати їм 900 доларів», - розповів Вiнниця.info Ігор.

Чоловік одразу запідозрив, що його намагаються обдурити.

«Перше, на що звернув увагу, це те, звідки вони взяли мій мобільний номер. Хоча, я міг його залишити на сторінках у соціальних мережах. Потім вони дуже переконливо апелювали номерами авто. Та це можна було побачити на фото та відео, яке виставили у мережу журналісти. Прокололися незнайомці на питанні. Я спитав, чи у них ключі та документи на машину. Вони відповіли, що у них. А в реальності, це все на руках у мене», - продовжив Самборський.

Далі Ігор зв’язався із правоохоронцями. І спільно з ними розпочав відстежувати шахраїв.

«Вони викликали до мого будинку таксі, ним мав передати 600 доларів. Спочатку вони вимагали 900, але я почав збивати суму. Зауважив, що немає стільки грошей. Вони погодилися, сказали, що після того, як передам гроші, вони скажуть місце, де знаходиться моя машина. До того, як приїхало таксі, незнайомець весь час був зі мною на зв’язку. Як прибув водій, я йому зауважив, що ось ці 600 доларів, які він має передати. І тут почалося. Незнайомець на тому кінці почав матюкатися. Потім вимагав, щоб гроші я перерахував на картковий рахунок. Спочатку 15 тисяч гривень, потім решту. Звичайно, що гроші я перераховувати і не збирався», - зауважив Ігор.

Після того, як Самборський вже прямо заявив, знає, що його обманюють і він замість того, щоб перераховувати гроші знаходиться у райвідділі поліції, незнайомець кинув слухавку та більше не передзвонював.

«Але спочатку в дуже грубій формі запевнив, що мене знайдуть та покарають», - підкреслив чоловік.

Самборський написав заяву про шахрайські дії.

Водія «дев’ятки», який прикував машину ланцюгом, намагалися «розвести» телефонні шахраї

Водія «дев’ятки», який прикував машину ланцюгом, намагалися «розвести» телефонні шахраї - фото 2

Вiнниця.info