5 груд. 2018 17:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

76

0

Володимир Гройсман прокоментував свою участь у виборах

Володимир Гройсман прокоментував свою участь у виборах

 Володимир Гройсман прокоментував свою участь у виборах


Володимир Гройсман прокоментував свою участь у виборах

 5 грудня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в Будинку Уряду провів зустріч з представниками регіональних ЗМІ. 

У вступному слові посадовець розповів про наступний етап реформи децентралізації, розрахований на 600 днів, бюджет на 2019 рік та виклики, які стоять перед країною.

«Окремо хочу подякувати Парламенту, що вони ухвалили бюджет. 22-23 листопада ще ніколи не приймався бюджет. Нам вдалось це зробити. Бюджет є збалансований. Він сприятиме економічному зростанню і стабільності в державі. Важливо, що ми зберегли всі пріоритети в бюджеті на 2019 рік. Починаючи з рекордного фінансування Збройних Сил України і всього, що стосується безпеки. Це більше 211 млрд. грн. Зберегли пріоритети охорони здоров’я, освіти та енергоефективності. Зберегли також рекордні інвестиції в будівництво і реконструкцію українських доріг. В бюджеті збережена і підсилена децентралізація. Місцеві бюджети зростуть на 41 млрд. грн. порівняно з 2018 роком.

В наступному році маємо виклики. Російська агресія та боргове навантаження, яке було сформовано з 2013 року - 50 млрд. доларів. Це ще один річний бюджет держави. На обслуговування цих боргів ми маємо витратити в 2019 році більше 11 млрд. доларів. Це більше, ніж виділяємо на безпеку і оборону (близько 7млрд. доларів). Уряд ухвалив стратегію, щоб до 2020 року зменшити відсоток боргу по відношенню до ВВП. Зараз він складає 60%, за нашими планами і розрахунками він складатиме 49%. Тобто ВВП буде зростати, боргове навантаження буде зменшуватись. 

Я оптимістично дивлюсь на 2019 рік і розумію, що треба зробити, щоб ситуація була стабільна. В цьому вбачаю своє головне завдання», - сказав у вступному слові прем'єр.

Під час прес конференції журналісти поцікавились, чи братиме він участь у виборах та в якій політичній конфігурації. 

«Зараз не стоїть питання про початок виборчої кампанії до Парламенту. Щодо президентської кампанії, ви знаєте мою позицію, вона залишається незмінною. Я бачу своє головне завдання в 2019 році забезпечити в Україні стабільність, економічне зростання. Хочу продовжити програми, які розпочав. Визначені пріоритети - децентралізація. Потрібно багато зробити і в медицині, і освіті і в інфраструктурі. В мене дуже багато роботи, щоб сьогодні відволікатись на підготовку до кампанії, яка відбудеться майже за рік. Я все буду робити для того, щоб розвивати країну, навіть тоді, коли політики змагатимуться за свій власний рейтинг»,- відповів Володимир Гройсман.

Володимир Гройсман прокоментував свою участь у виборах

Вінниця.info