3 лип. 2018 17:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

105

0

«Врятувати автентичний комплекс Вінницької арки». Що в мерії відповіли на петицію

«Врятувати автентичний комплекс Вінницької арки». Що в мерії відповіли на петицію

 У Вінницькій міській раді дали відповідь на петицію


«Врятувати автентичний комплекс Вінницької арки». Що в мерії відповіли на петицію

 На сайті місцевих петицій на початку червня зареєстрували звернення до Вінницької мерії з пропозицією врятувати автентичний комплекс Вінницької арки від «надлишкового» покращення. Автор вимагав зупинити будівельні роботи та провести міжнародний відкритий конкурс на дизайн площі перед об'єктом.

У Вінницькій міській раді дали відповідь на петицію, в якій зазначено, що правових підстав для припинення будівельних робіт немає, з а проектною документацією реконструкції можна ознайомитись особисто в департаменті капітального будівництва.

«На цей час проведення міжнародного відкритого архітектурного конкурсу програмами Вінницької міської ради не передбачено.

Виконавчі органи міської ради з великою повагою ставляться до особистості архітектора Р. Р. Мархеля та його творчої спадщини. Так, у вересні 2015 р. коштом міського бюджету було виготовлено та встановлено пам’ятну дошку на честь спорудження у 1967 році головної вхідної групи до Центрального парку культури і відпочинку м. Вінниці.

Інформуємо також, що процедура публікації проектної документації чинним законодавством України та підзаконними актами не передбачена, ознайомитися з проектом Ви можете індивідуально за згодою його замовника (департаменту капітального будівництва ВМР).

Правові підстави для зупинення будівельних робіт з реконструкції головного входу ЦПКіВ у виконавчих органів міської ради відсутні, але наразі опрацьовується питання можливості внесення змін до проекту реконструкції в частині збереження майданчика із сонцезахисними залізобетонними парасольками», - зазначено у відповіді.

Нагадаємо, У Вінниці тривають ремонтні роботи з реконструкції входу до Центрального парку. Станом на 21 червня повністю розібрали сходи під аркою, розпочали демонтаж покриття площі. Реконструкцію проводить ТОВ «Олеріт», яке уклало договір з департаментом капітального будівництва Вінницької міської ради на 14,7 мільйонів гривень.

Вiнниця.info