3 берез. 2017 11:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

68

0

Яблонський звернувся до керівництва вінницької поліції оперативно розслідувати підпал авто депутата міськради

Яблонський звернувся до керівництва вінницької поліції оперативно розслідувати підпал авто депутата міськради

Павло Яблонський звернувся до керівництва вінницької поліції оперативно розслідувати підпал авто депутата міської ради.


Яблонський звернувся до керівництва вінницької поліції оперативно розслідувати підпал авто депутата міськради

Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський звернувся до керівництва вінницької поліції щодо оперативного розслідування підпалу авто депутата міської ради.

Про це повідомляє депaртaмент у спрaвaх ЗМІ тa зв’язків з громaдськістю Вінницької місткої рaди.

Злочин стався сьогодні вночі – невідомі підпалили машину депутата міської ради Дмитра Уманця у дворі висотного будинку, де він мешкає. За словами депутата, поруч з автомобілем було знайдено 5-літрову каністру з бензином. Автівка вигоріла майже вщент.  

Секретар міської ради Павло Яблонський вже звернувся до правоохоронних органів щодо оперативного і всебічного розслідування злочину:

«З самого ранку спілкувались з Дмитром. Він розповів, що це сталось близько 3-ї ночі на парковці біля будинку, де він мешкає разом з родиною. Дякувати Богу, ніхто не постраждав. Але сам автомобіль, на жаль, відновленню не підлягає. Я звернувся до керівництва правоохоронних органів щодо негайного всебічного і оперативного розслідування цього злочину і притягнення винних до відповідальності – у Вінниці подібним ганебним зухвальствам не має бути місця. Говорив також і з керівником фракції, до якої входить Дмитро Уманець, Володимиром Базелюком. Ми будемо тримати цю справу на контролі. Я переконаний, що це спільна позиція всього депутатського корпусу міської ради».

Наразі відомо, що правоохоронними органами по даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років.

Працівниками поліції проводяться заходи по встановленню осіб, причетних до підпалу машини депутата.

Вінниця.info,