6 верес. 2018 14:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

157

0

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото

Провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України у Вінниці проведуть операцію


Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото

 В Україні щороку реєструють 16 – 18 тисяч випадків захворювання на рак молочної залози, з них близько 550 у Вінницькій області. В Італії статистика інша – 40 тисячам жінок щорічно діагностують рак молочної залози. Про діагностику, профілактику і сучасні методи лікування говорили 6 вересня у Вінниці на міжнародній конференції мамологів за участі фахівців з Швейцарії, Італії, Грузії та України. 7 вересня в Подільському регіональному центрі онкології проведуть онкопластичну та реконструктивні операції.

«У Вінницькій області щороку діагностують більше 550 випадків раку молочної залози. В 95% ми діагностуємо рак на ранніх стадіях, інші 5% - третя і четверта стадія. У Вінниці є мамологічне відділення на 25 ліжок. Кожного тижня ми проводимо реконструктивні пластичні операції, які будемо обговорювати під час майстер-класів. За 6 місяців існування мамолгічного відділення ми виконали більше як 50 оперативних втручань. Для жінок, які проходять комплексне лікування раку молочної залози це актуально, щоб на місці, в онкологічній клініці жінка завершила повний цикл лікування і вийшла соціально та медично адаптована. До цього більшість наших пацієнтів шукали пластичних хірургів щоб ставити імпланти та провести реабілітацію», - говорить головний лікар Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай.

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото

 

Володимир Шамрай

Директор департаменту патології Фонду IRCCS Національного інституту раку (Мілан, Італія), професор Джанкарло Прунері зазначає, що в Україні високий культурний рівень медицини, а от технологічний не дуже. І це є основною проблемою української медицини, тому що в недалекому майбутньому саме технологія буде головним в лікуванні.

«Сьогодні ми у Вінниці поділимось нашими новітніми досягненнями. Також ми плануємо налагодити зв'язок між нашими клініками і Вінницьким онкоцентром. Є три цілі. Перша - ми готові прийняти в себе в Центрі раку фахівців з Вінницького онкодиспансеру, щоб на практиці поділитись досвідом. Друге, якщо є проблеми з діагностуванням патологій раку молочної залози, вінницькі лікарі зможуть пересилати нашим фахівцям аналізи і вони разом зможуть знаходити в чому проблеми. Третє – важливо, щоб у вашому центрі онкології робились такі ж патологічні тести, які роблять в Європі. Для цього потрібне бажання політиків, лікарів та звичайних громадян. Ми можемо реалізувати проект з бюджетом, можемо безкоштовно приймати ваших лікарів в наших онкоцентрах. Я хочу звернутись до політиків, аби допомогти в реалізації цього проекту, адже на рак може захворіти кожен, і політик, і пересічний громадянин», - говорить професор Джанкарло Прунері.

За його словами в Італії щороку у 40 тисяч жінок діагностують рак молочної залози. Зараз як в Європі, так і США збільшується рівень захворюваності на рак молочної залози, але смертність знижується.

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 2

 

Джанкарло Прунері

Основою успішного лікування раку молочної залози, всі фахівці з різних країн називають три основні фактори: рання діагностика, профілактика і ефективне лікування.

«Рак це не одна хвороба. Рак, це як мінімум 250 хвороб. Рак легень, рак шлунку, пухлина головного мозку, рак молочної залози. Це все різні захворювання. Рак молочної залози відноситься до візуальних форм раку – те що можна побачити і пропальпувати. Але коли пухлину видно і вона пальпується, це вже біологічно пізня пухлина. Наша задача – виявити її на зовсім ранніх стадіях. Це можливо. «Золотий стандарт» діагностики це мамографія, яка дозволяє виявляти пухлини 2-3 мм. При виявленні пухлини на цій стадії, результати лікування будуть успішні та й лікувати пухлини на ранніх стадіях набагато дешевше.

Зараз в розробці є експериментальні методи діагностики, які скоро стануть доступні кожному сімейному лікарю. Сімейні лікарі будуть проводити прес-скрінинг рака молочної залози і виявити пухлини на ранніх стадіях по температурному режиму (тканини в яких є пухлини більш гарячі).

Вцілому перспективи лікування раку молочної гарні. Сьогодні на конференції присутні італійці, вони працювали з онкологом, професором Віронезі, який гуру в світі онкології. Він перед смертю казав, що в найближчі роки рак молочної залози буде повністю виліковним. Він назвав цей проект «Нульова смертність», - розповідає завідувач кафедри онкології ДЗ Запорізької медичної академії післядипломної освіти МОЗ України, професор Олексій Ковальов.

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 3

Олексій Ковальов

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 4

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 5 

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 6 

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 7 

 

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 8

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 9 

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 10 

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 11 

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 12

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 13

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 14

Як лікувати рак. У Вінниці зібрались провідні мамологи Італії, Швейцарії, Грузії та України. Фото - фото 15

Нагадаємо, рак грудної залози – не лише жіноча хвороба. З початку 2018-го цей діагноз встановлено шістьом вінничанам, які були прооперовані у мамологічному відділені Подільського регіонального центру онкології.

Вiнниця.info