18 серп. 2017 12:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

193

0

Як обрати якісний хліб. Поради виробника

Як обрати якісний хліб. Поради виробника

 Як обрати якісний хліб. Поради виробника


Як обрати якісний хліб. Поради виробника

 Без хліба нема обіду. Ця приказка відображає любов українців до хліба – головного продукту на столі кожної сім’ї. «Як сало без хліба» - казали в давнину. Так і зараз: ні перше, ні друге без хліба не їсться, а дехто ще й вареники хлібом заїдає. Поспішаючи додому після роботи, кожен сім’янин вважає за обов’язок зайти в магазин, щоб купити буханець чи півбуханця свіжого ароматного хліба.

На прилавках продуктових магазинів – хліб на будь-який смак. Білий, чорний, смугастий, із зернятами, родзинками, маком, салом, в упаковці й без – всього не перелічити.

Яким він має бути, справжній хліб? Чому один глевкий, а інший занадто пухкий? Один черствіє зразу, іншого «час не бере»?

Справжній хліб – це хліб, виготовлений з натуральних інгредієнтів, без додавання шкідливих замінників, домішок та консервантів, - переконують фахівці одного з найбільших в Україні виробників хліба - ТОВ «Бердичівський хлібозавод», який випускає продукцію під торговою маркою «Цар-Хліб» і забезпечує доставку в Житомирській, Вінницькій областях, а також частково у Хмельницькій, Рівненській та Київській областях.

Зрозуміти, що хліб якісний, на вигляд непросто. Тому багато недобросовісних виробників цим користуються, додаючи під час випікання барвники й ароматизатори, важкі домішки, щоб збільшити вагу хліба. Якісний хліб має певні характеристики, - наголошують фахівці Бердичівського хлібозаводу. До таких відносяться:

Зовнішній вигляд. Хліб має бути правильної форми: без зам’ятостей, «шапок» та тріщин. Шкірка має бути  рівномірного кольору, без слідів підгорання.

М’якоть – основний показник якості хліба. Вона має бути рівномірною і мілкопористою, не містити великих пустот та сторонніх включень, а також щільних нерозпушених включень. Якісна м’якоть має бути добре пропеченою, не липнути і не бути вологою. При надавлюванні має повернутися до попередньої форми.

Через додавання неякісної муки, важких домішок, хліб стає важким та погано пропікається. І навпаки, надмірна кількість розпушувачів, замінників яєць, роблять хліб «повітряним». Так виробники здешевлюють виробничу вартість.

Як обрати якісний хліб. Поради виробника

ТОВ «Бердичівський хлібозавод» є виробником високоякісного хліба та багатьох найменувань хлібобулочних та кондитерських виробів. Щоб задовольнити смак найпримхливішого споживача, підприємство поєднує старовинні рецепти з новітніми технологіями та автоматизацією виробничого процесу, використовуючи тільки натуральні інгредієнти: високоякісне борошно, природно очищену воду, «живі» дріжджі львівського виробника й натуральні соняшникову олію та курячі яйця.

«Ми відрізняємося від інших учасників ринку готовністю гарантувати стабільну якість, а разом з нею, корисність нашого хліба. Сьогодні все більше людей починають свідомо ставитися до свого здоров'я та здоров'я своїх близьких, а це значить, що вони готові вибирати якісніший продукт», - говорить начальник відділу збуту ТОВ «Бердичівський хлібозавод» Олег Ударов.

ТОВ «Бердичівський хлібозавод» - завод з 90-річною історією, який входить до одного з найбільших українських холдингів «Хлібні інвестиції» і виробляє продукцію з логотипом «Цар-Хліб». Якість продукції ТОВ «Бердичівський хлібозавод» підтверджується дипломами Ι, ΙΙ і ΙΙΙ ступенів Всеукраїнських дегустаційних конкурсів та 8 золотими медалями за найвищу якість.

Як обрати якісний хліб. Поради виробника - фото 2

Поради від ТМ «Цар-Хліб»:

У холодильнику хліб краще зберігати в поліетиленовому пакеті з отворами, в тканинному мішку або паперовій упаковці, щоб захистити продукт від сторонніх ароматів і підтримати оптимальну вологість. Якщо покласти в кожен пакет по дрібці солі в марлі, він не стане «здобиччю» цвілевих бактерій, навіть якщо холодильник відключиться.

У хорошій хлібниці випічка може зберігатися тиждень. Бажано тримати білий і чорний хліб окремо, оскільки житні хлібини мають більш високу вологість. Тоді термін придатності хліба обох видів значно збільшується. З цієї причини рекомендується купити хлібницю з двома або трьома секціями.

Бажано щодня прибирати з хлібниці крихти, а раз на тиждень її слід мити і добре висушувати. Якщо в хлібницю покласти невеликий шматочок цукру, яблучну часточку або очищену картоплину, можна знизити вологість і продовжити термін зберігання хліба.

Вiнниця.info