24 черв. 2016 11:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

109

0

Як працюють вінницькі лікарні у вихідні: де знайти спеціаліста

Як працюють вінницькі лікарні у вихідні: де знайти спеціаліста

Де у Вінниці шукати лікаря у вихідні 


Як працюють вінницькі лікарні у вихідні: де знайти спеціаліста

 Вкінці червня вінничани матимуть чотири вихідних з нагоди прийняття Конституції. Це означає, що не працюватимуть більшість державних установ. Вінниця.інфо поцікавилися графіком роботи міських лікарень, до яких можуть звернутися городяни не в будні.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 Наталія Семерук розповіла, що 25-29 червня у всіх центрах первинної медико-санітарної допомоги працюватимуть чергові лікарі.

«У найближчі суботу та понеділок з 9.00 до 12.00 будуть працювати чергові лікарі та будемо приймати виклики, відбувається активний огляд дітей, які виписані з пологового будинку. З 12.00 до 16.00 лікарі виїздять за викликами», - говорить медик.

Лікар зазначає, що у такому режимі Центри первинної медико-санітарної допомоги у Вінниці працюють щосуботи. Довідки про смерть видають у вихідні з 9.00 до 12.00.

У випадку гострої хірургічної патології (порізав палець, побив ногу, забій, або висока температура, схопило серце, високий тиск, отруєння, вчепився кліщ, проковтнув ковпачок від ручки тощо):

  • Дорослим звертатися до Вінницької міської клінічної лікарні №1, Хмельницьке шосе, 96, Вінницької міської клінічної лікарні №3, Маяковського, 138 – у цілодобові приймальні відділення до чергового лікаря, який вирішить, чи є необхідність у госпіталізації, направить при потребі до потрібного спеціаліста, який надасть необхідну інформацію чи відправить після огляду додому.

  • З дітьми - до Міської лікарні «Центр матері і дитини», яка працює цілодобово.

  • Опіки у дорослих - якщо пошкодження невисокої важкості, звертатися до травмпункту на Київській, 68, до Вінницької міської клінічної лікарні №2 (Станція швидкої допомоги).

  • Опіки у дітей – до травмпункту на Пирогова, 46 корп.17, до Вінницької обласної клінічної лікарні ім.М.І.Пирогова.

Викликати службу «103» слід у випадках, якщо людина не може самотужки дійти до лікарні, або їй необхідно надавати невідкладну допомогу ще по дорозі до медичної установи. Це можуть бути випадки інфаркту, інсульту, високої температури, травм з великою втратою крові чи втратою свідомості тощо. 

ВИННИЦA.info