17 верес. 2014 13:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Культура
0

51

0

Як у Вінниці слонів роздавали

Як у Вінниці слонів роздавали

VIII міжнародний ВІННИЦіАнский фестиваль комедійного та пародійного кіно назвав своїх переможців


Як у Вінниці слонів роздавали

Восьме "пришестя" ВІННИЦіАнских слонів у Вінниці цьогоріч проходило у надто скромній атмосфері. І це не дивно, адже на дворі - війна на Донбасі на незалежність України. За це Вінниччина вже віддала 42 житті своїх найкращих представників. Тож фестиваль комедійного і пародійного кіно в часи, коли поруч іде війна багатьом може здаватися недоречним.

З другого боку мистецький процес - це стрибок у часі. Готуватися до восьмого свого пришестя Вінниціан розпочав уже на другий день після того як замовкли сурми церемонії нагородження сьомого. Тоді в ще мирне небо полетів черговий  символічний «слон» з обіцянкою обов'язково повернутися. Його повернення дає нам надію, цитуючи геніального Леоніда Федоровича Бикова, що «Війна, це все що приходить, а музика — вічна».

Всього на розсуд оргкомітету фестивалю було надіслано біля близько 80 робіт з 15-ти країн світу. Для участі у конкурсі було відібрано 23 кращі роботи з Південної Кореї, Франції, США, Росії, Данії, Канади, Великобританії, Молдови, Австралії, Ірландії та України. Ці роботи були виставлені на сайті фестивалю www.vinnician.org.

Відкриття фестивалю та показ всіх конкурсних робіт відбулось 22 серпня на площі біля Палацу мистецтв. З того  часу фільми можна було подивитись на сайті фестивалю, телеканалах ВДТ-6, ВІТА, кінотеатрі ім.. М. Коцюбинського.

12 вересня, в переддень свята українського кіно, на цей раз без велелюдної помпезності майданів в міському Палаці мистецтв пройшла церемонія закриття та нагородження переможців VIII Між Народного Вінниціанского фестивалю комедійного та пародійного кіно. Аудиторія глядачів цього заходу була розширеною за допомогою можливостей компанії «Datagroup» та центру інформаційних технологій ФМГ №17 он лайн трансляції в Інтернеті та запису колегами телеефіру компанії «ВДТ-6».

Церемонію розпочали «бойківські» барабанщики з «Барвінку», задавши ритм всьому дійству. Цього разу на фестиваль не приїхали зіркові гості з інших міст та країн, але багато хто з них, наприклад лауреат Шевченківської премії , заслужений діяч мистецтв України Анатолій Борсюк, народний артист України Володимир Горянський та кінорежисер «народний артист Вінниці» Віктор Андрієнко прислали свої відео вітання. Цікаво, що всі вони були зроблені на знімальних майданчиках, а це дає надію, що українське кіно живе і буде нас розраджувати новими творчими злетами.

Тож переможці цьогорічного ВІННІЦіАнського фестивлю отримали своїх заслужених летючих слоників. У номінації короткого кіно «Short, побери!» стала робота французького кінорежисера Лорена Фірода «Смерть Діда Мороза». Список смішної реклами очолив ролик пива «Карлсберг». Найсмішнішим відеокліпом було оголошено пісню «Орися» гурту «Мандри». Серед анімаційних фільмів міжнародне журі віддало перевагу мультику кінорежисера з Молдови Дмитра Волошина  «Невдала Смерть». А ще один «Летючий слон» поїде в Одесу до команди КВН «Де Ришельє» за смішну пародію на трейлер до мультфільму «Ну, погоди!».

 Як у Вінниці слонів роздавали

 Як у Вінниці слонів роздавали - фото 2

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 3

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 4

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 5

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 6

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 7

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 8

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 9

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 10

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 11

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 12

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 13

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 14

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 15

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 16

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 17

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 18

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 19

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 20

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 21

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 22

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 23

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 24

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 25

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 26

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 27

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 28

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 29

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 30

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 31

Як у Вінниці слонів роздавали - фото 32

Олександр Шемет для Новости Винницы, Фото Сергія Олійника

 


0
0