28 листоп. 2014 13:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

35

0

Як вінничанам обрати взуття, щоб не мерзнути в ніжки

Як вінничанам обрати взуття, щоб не мерзнути в ніжки

 Поради що до вибору зимового взуття


Як вінничанам обрати взуття, щоб не мерзнути в ніжки

 Ще два дні і зима накриє Вінницю, хоча холод вже давно почався. Давно пора вже замислитися про теплі речі, наприклад, про зимове взуття. Кожен сезон вінничани ходять на ринок або в магазин, вибирають в що можна взутися, але мало хто знає, як правильно вибрати хороше і якісне взуття. Ціна взуття ніколи не гарантує якість, чоботи придбані на базарі за 200 гривень можуть прослужити і 5 років, а в дорогому солідному магазині за 2000 гривень і вище «пережити» один сезон і все. Тому немає різниці де купувати і за яку ціну взуття, а головне звернути увагу на якість.

До покупки зимової взуття потрібно підходити з тими ж вимогами, що і до будь-якої іншої. Привабливий дизайн - це перше на що вінничани звертають увагу. Але не варто забувати, що якість виготовлення і комфорт - більш важливі моменти для тих речей, які носяться щодня. Конструкцію всього взуття можна умовно розділити на дві частини - нижню (підошва) і верхню. Підошва зимового взуття традиційно вища, і в основному без каблука. Навіть якщо він присутній, то значно менший, ніж на літньому взутті. Малюнок на підошві покликаний протистояти ковзанню, тому потрібно звернути увагу щоб було більше різних виступів.

Матеріал підошви може бути будь-яким: гума, поліуретан, полівінілхлорид - всі вони водонепроникні і досить довго носяться. Головна перевага гумової підошви - краща якість зчеплення, зимове взуття з такою підошвою менше ковзає. З якого б матеріалу не була підошва зимового взуття, комфортно ходити буде тільки в тих черевиках і чоботях, які легко згинаються.

Обов'язково треба перевірити якість кріплення підошви з верхньою частиною. Зимове взуття може бути литий, посаджена на клей або прошита нитками. Якщо використовується клейове з'єднання, то ніде не повинно бути «патьоків» клею.

Що необхідно знати про матеріал взуття.

У виробництві зимового взуття використовується як натуральна шкіра, так і шкірозамінники. Без всякого сумніву, найкращим матеріалом в усі часи вважалася натуральна шкіра. Вона дуже добре приймає форму ноги, добре дихає, в шкіряному взутті набагато тепліше. Зимове взуття зі шкірозамінника по зовнішнім виглядом не поступається натуральній шкірі, але відносно швидко з'являються зморшки в місцях згину, або, що ще гірше, може потріскатися на сильних морозах. 
Буває, що носок і задня частина чобота робиться з шкірозамінника, а вся інша частина - з натурального шкіри. Продавці не завжди про це попереджають, відрізнити штучну шкіру можна - вона більш холодна на дотик.

У внутрішній частині також використовуються як натуральні матеріали (овчина, хутро), так штучні. Потрібно вибирати підкладку з натуральних матеріалів тоді ногам буде тепліше. Штучне хутро можна відрізнити по характерному блиску, натуральний ж не сильно блищить. Але якщо штучне хутро трохи гірше натурального, то синтетичний взагалі не рекомендується.

 Навіть купивши якісне зимове взуття, але неправильно підібраний розмір, то варто відмовитися від нього. У тісному взутті ноги будуть втомлюватися і швидко замерзати.

Крім того, потрібно щоб взуття було трохи вільним, коли щільно сидітиме на нозі то буде швидко зношуватися хутряна підкладка. Тому часто рекомендують купувати взуття на розмір більше, але й тут можна перестаратися. Дуже вільне взуття незабаром розтоптується.

 І, звичайно ж, в якісного взуття не повинні «промацуватися» шви, інакше ви просто непомітно для себе натрете ноги. Також бажано оглянути поверхню під устілкою - ніяких складок, а тим більше виступаючих поверхонь не повинно бути. І обов'язково перед придбанням потрібно приміряти взуття. Іноді зустрічаються такі недоліки як різна довжина окремих елементів на правому або лівому чоботі.

 Якщо вінничани правильно вибиратимуть взуття перед тим як  їх придбати, тоді взимку їх ноги будуть в комфорті і теплі, і звичайно ж, менше хворітимуть.

ВИННИЦА.info, за матеріалами MegaSite.In.UA


0
0