30 жовт. 2014 18:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

53

0

Як вінничанам правильно прокидатися вранці

Як вінничанам правильно прокидатися вранці

 Фахівці радять починати день без поспіху і під музику


Як вінничанам правильно прокидатися вранці

Експерти стверджують, що існує незаперечний зв'язок між ранковим настроєм і тим, як пройде весь наступний день. Почати свій день правильно – це, в першу чергу, подбати про доброго настрої і зарядити себе позитивними емоціями. Таке нескладне на перший погляд дія допоможе розбудити впевненість в собі і своїх силах.

Насправді кожній людині можна запропонувати універсальнийсценарій "доброго ранку", головне, як кажуть фахівці, – це вилучити з нього слово "поспіх". Звідси і перша порада всім "хто не прокинувся" – краще позбавити себе декількох хвилин сну вранці, але використовувати їх для того, щоб спокійно витратити перші миті нового дня на позитивні думки: струснутися від сну і подумати про приємні плани. В ідеалі будильником повинно служити запрограмоване радіо, налаштоване на улюблену хвилю. Адже, саме музика може служити джерелом приємних емоцій.

Після цього щоденного ритуалу, за словами експертів, варто перейти до наступних.

Крок перший – "водні процедури": але не після зарядки, як було прийнято в радянський час, а відразу після сну. Ніщо не будить так легко, як сильний напір води.

Крок другий – включити музику: так звана музична терапія і стрес зменшить, і позитивно вплине на загальне самопочуття. Варіантів може бути декілька: наприклад, енергійні ноти – для бадьорості або класичні композиції – для заспокоєння.

Крок третій – потягнутися. Така проста порада, яку давали ще мами в дитинстві, в дійсності дуже ефективний: потягування з використанням всіх груп м'язів нормалізує серцебиття і допомагає організму підготуватися до ритму робочого дня. До того ж це відмінна альтернатива ранкової кави. Але потягуватися потрібно за правилами: спочатку напружуються і розслабляються м'язи ніг. Після слід повільно, рахуючи від одного до п'яти, розслабити всі групи м'язів, а потім напружити їх.

Ця нехитра п'ятихвилинна вправа додасть організму ендорфіни – "гормони настрою".

Крок четвертий – збалансований сніданок. Бутерброди принесуть не так багато енергії і користі, як, приміром, кисть винограду (в якому містяться антиоксиданти) і йогурт.

Крок п'ятий – зелений чай або кава. Корисніше випити чашечку зеленого чаю: у ньому міститься маса антиоксидантів і трохи кофеїну.

Крок шостий – "час для себе". Навіть вранці при бажанні можна виділити 5-10 хвилин, щоб подивитися свіжу пресу, прочитати кілька сторінок улюбленої книги або подивитися кліп на музичному каналі.

Крок сьомий – "змініть маршрут": деякі люди помічали: варто пройтися до автобусної зупинки по новому маршруту, приміром не короткою дорогою, а через сквер або парк, як рутинна поїздка в університет або на роботу отримує чарівність новизни. Для деяких досить приваблива не тільки зміна маршруту, але і засоби пересування.

Сегодня


0
0